Прес-служба Національного університету «Львівська політехніка»
 Ксенія Базилюк

Словами вітання до присутніх звернулася голова міського осередку «Союзу українок» Ксенія Базилюк. Вона нагадала, що минулого року ця організація відсвяткував 25-річчя свого відновлення. Основною метою проведених союзянками заходів є робота з молоддю, популяризація та ознайомлення з відомими постатями і героями нашої країни.

Народний гурт «Левандівське ретро» своїми музичними композиціями та поетичним читанням відтворив хронологію тих історичних подій, через які пройшли українські жінки-героїні. Серед них – Леся Українка, Людмила Комар, Галина Журба, Ганна Дмитренко, Олена Бесараб, Віра Бобенко, Катруся Зарицька, Людмила Павлюченко, Олена Теліга, Галина Дидик, Люба Гайовська, Ольга Годян, Ірина Калинець та інші.

Спогадами про часи окупації і період сталінських репресій поділилися колишні політв’язні 98-річна Ірина Шуль та 95-річна Лариса Сеник. Незважаючи на свій поважний вік, вони й досі ведуть активну громадську діяльність, беруть участь у загальноміських заходах, присвячених вшануванню пам’яті загиблих за волю України.

Назвали на вечорі й сучасних українських героїнь – Надію Савченко, Олену Максименко, Ксенію Бикову, Яну Зінкевич, Наталію Ребро, Олену Білозерську, Олену Мусійчук, Олену Шарговську, Христину Омельченко.

«Ми пливемо в одному човні, і всі події, що стосуються нашої країни, стосуються нас усіх», – з такими словами до присутніх звернулася боєць 2-ої штурмової роти Правого сектора Христина Омельченко (псевдо Жанна). Дівчина – медик за освітою, але воювала як справжній боєць. Вона наголосила також, аби українські люди не були байдужими і брали активну участь у житті своєї країни.

Народний гурт «Левандівське ретро» Народний гурт «Левандівське ретро» Народний гурт «Левандівське ретро»