Кафедра обліку та аналізу Львівської політехніки
на нараді

У 2016 році абітурієнти вступатимуть у вищі навчальні заклади за новими спеціальностями, що потребує розроблення відповідних навчальних планів. Кафедра обліку та аналізу Національного університету «Львівська політехніка» виступила ініціатором проведення регіональної наради-семінару з формування навчальних планів для нової спеціальності «Облік і оподаткування», яка відбулась 26 лютого 2016 року.

У нараді-семінарі взяли участь науковці зі Львова, Луцька, Івано-Франківська, Хмельницького, Тернополя, Рівного, Ужгорода, Мукачева, а також представники коледжів Львівської політехніки. Учасників привітали завідувач кафедри обліку та аналізу проф. А.Г. Загородній, директор інституту економіки і менеджменту проф. О.Є. Кузьмін.

Про нормативне забезпечення формування навчальних планів у Львівській політехніці, ліцензування та акредитацію спеціальностей доповів начальник навчально-методичного відділу Львівської політехніки В.М. Свірідов. Доцент Г.І. Кіндрацька розкрила особливості формування навчальних планів підготовки бакалаврів та магістрів з обліку та оподаткування у Львівській політехніці, а у Львівській комерційній академії – її ректор проф. П.О. Куцик. Для порівняння інформації проф. Й.Я. Даньків навів особливості структури і змісту навчальних планів підготовки бакалаврів та магістрів з фінансів та обліку в університеті «КОРВІНУС», Будапешт, Угорщина. Проф. А.Г. Загородній охарактеризував особливості формування навчальних планів магістрів, які здобувають освіту за освітньо-науковими програмами.

Спеціально для цієї наради-семінару шеф-редактор газети «Все про бухгалтерський облік» О.Г. Степовий провів опитування серед працедавців щодо основних компетенцій, які висувають до претендентів на посади бухгалтерів.

Завершилась нарада жвавою дискусією та обміном думками.

на нараді на нараді на нараді