Катерина Гречин, тижневик «Аудиторія»
Герб Львівської політехніки

На кафедрі фотоніки Інституту телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки 11 березня першим етапом стартувала Всеукраїнська олімпіада з дисципліни «Робототехніка».

Олімпіада, в якій взяло участь 11 студентів-політехніків, проходила у два тури – теоретичного і практичного. Якщо у першому турі свої знання демонстрували учасники, то у другому – спроектовані, зроблені власноруч (з обмеженими ресурсами і знаннями) і запрограмовані машинки.

– В ході першого етапу олімпіади нам вдалося виявити обдаровану студентську молодь, – говорить голова організаційного комітету з проведення олімпіади, керівник студентського гуртка з робототехніки доцент кафедри фотоніки Василь Татарин. – З найкращих сформуємо команду, яка представлятиме Львівську політехніку у другому турі Всеукраїнської олімпіади, що проходитиме в Одесі наприкінці квітня. Вже відомо, що це буде трійка переможців першого етапу – третьокурсник кафедри фотоніки Олег Пирій (перше місце, ІТРЕ), магістр першого року навчання Юрій Бішко (друге місце, ІКТА) та другокурсник-фотонік Іван Дністрян (третє місце, ІТРЕ).