Прес-служба Національного університету «Львівська політехніка»
тренінг

Для науковців, які працюють у галузі точних наук (hard science), в Національному університеті «Львівська політехніка» проведено тренінг «Як публікуватися в міжнародних рецензованих виданнях». Захід проходив під егідою Міністерства освіти і науки України та за підтримки Офісу Програми імені Фулбрайта в Україні.

З вітальним словом до учасників тренінгу звернулася проректор із наукової роботи Львівської політехніки професор Наталія Чухрай. Вона, зокрема. наголосила на важливості проведення таких заходів, узагальнила напрацювання в науковій сфері за попередній рік та побажала науковцям плідної роботи на майбутнє, результати якої мають з’явитися у міжнародних рецензованих виданнях.

Модератор тренінгу – головний фахівець відділу післядипломної та педагогічної освіти департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки України Аліна Чубко.

Перед учасниками тренінгу виступили іноземні гості – учасники програми Фулбрайта Тадеуш Макклері та Натан Пікетт.

Досвідом публікацій у міжнародних виданнях поділились і вітчизняні науковці, зокрема, професор кафедри екологічної економіки Національного лісотехнічного університету Ігор Соловій, заступник директора з наукової роботи Інституту біології клітини НАН України Олег Стасик та доцент кафедри менеджменту зовнішньоекономічної діяльності Національного лісотехнічного університету Олена Максимець.

Учасники тренінгу дізнались, як відрізнити якісний та неякісний науковий журнал, які є вимоги до оформлення запропонованих до публікації робіт, які стандарти академічного письма прийняті в західних університетах, які правила цитування найкраще підходять для публікації в іноземному виданні тощо.