Прес-служба Національного університету «Львівська політехніка»
презентація Програми дослідницьких стипендій Карнегі

29 березня 2016 року в Національному університеті «Львівська політехніка» відбулася презентація Програми дослідницьких стипендій Карнегі. Призначена вона для вчених-гуманітаріїв з України та ще шістьох країн – Азербайджану, Вірменії, Білорусі, Грузії, Молдови і Росії.

Програму адмініструє Національна Рада євразійських і східно-європейських досліджень (NCEEER, США) та Рада з міжнародної освіти (ACTR/ACCELS, США). Грант на її проведення надає корпорація Карнегі, штаб-квартира якої розташована в Нью-Йорку.

Старший співробітник програми стипендій Карнегі Олексій Харламов детально ознайомив присутніх із можливостями програми, проілюстрував це статистикою в різних країнах, перелічив основні вимоги до її учасників тощо. Він також повідомив, що в рамках програми науковці можуть провести один семестр в університетах США, працюючи над дослідженнями в галузі гуманітарних та соціальних наук. Учасників програми добирають на конкурсній основі.

Досвідом користування Програмою дослідницьких стипендій Карнегі поділилась очільниця Лінгвістично-освітнього центру Львівської політехніки Мар’яна Захарчук. Вона розповіла про можливість доступу до бібліотек та архівів університету, умови фінансування з фонду професійного розвитку, отримання щомісячної стипендії. Окремо згадала про практичний досвід, який отримала під час спільної роботи зі своїм науковим керівником. Програма, вважає вона, розширює кругозір слухачів і дає змогу по-новому подивитись на науково-дослідницьку проблематику.

Після закінчення презентації Олексій Харламов запросив присутніх до співпраці та побажав плідних напрацювань.