Наталія Павлишин, тижневик «Аудиторія»
Герб Львівської політехніки

Минулого тижня відбулося чергове засідання Ради Товариства «Просвіта» нашого університету. На порядку денному було кілька важливих тем.

Найперше просвітяни обговорили відвідини поранених бійців у Львівському військовому госпіталі з нагоди Великодніх свят. Зокрема вирішили, що найдоцільніше надати адресні допомоги кільком пораненим військовим, які перебувають у критичному стані. Отож, на 6 квітня вдалося зібрати трохи більше 46 тис. грн. Наголосили й на тому, що необхідно й надалі продовжувати збір коштів на підтримку армії.

Ще одне важливе обговорення стосувалося плану заходів із відзначення ювілейних дат Івана Франка. З травня до жовтня запропонували організовувати екскурсії для студентів до львівського меморіального музею Каменяра, а також у його рідне село Нагуєвичі. Дводенна поїздка запланована і для працівників Львівської політехніки в село Криворівня. У вересні відбудеться конкурс на кращу стінну газету, присвячену постаті Франка; конкурс серед студентів та викладачів на краще читання його творів, а також читання його поезій в інститутах університету. Завершальним акордом стане Урочиста академія, яку проведуть у вересні або жовтні.

Просвітяни закликали відгукнутися на звернення викладачів Східно-українського національного університету ім. В. Даля (через воєнні дії зараз розкиданий по різних містах України) про допомогу у зборі спеціалізованої та художньої літератури для створення навчальної бази студентів. Оскільки, покидаючи Луганськ, їм не вдалося вивезти свою бібліотеку, яку (а саме українські книжки) практично знищили бойовики т.зв. ЛНР.

Просвітяни також звернулися до представників осередків Товариства різних інститутів активувати студентську молодь до відзначення Дня матері.