Прес-служба Національного університету «Львівська політехніка»
Денис Довгополий провів тренінги в Університеті

Нещодавно в Національному університеті «Львівська політехніка» науковці, винахідники та студенти мали змогу побувати на тренінгах відомого фахівця у галузі технологічного підприємництва, керуючого партнера компанії BayView Innovations Дениса Довгополого.

Нагадаємо, ця відома фірма об’єднує компанії й проекти, які працюють в ІT-галузі з метою побудови стійкої екосистеми технологічного бізнесу в Україні. Тренінги проходили за ініціативи науково-дослідної частини та відділу маркетингу та інноватики Університету.

З вітальним словом до присутніх звернулася проректор з наукової роботи Львівської політехніки професор Наталія Чухрай. Вона розповіла про важливість тренінгу й наголосила на тому, що варто прислухатись до порад Дениса Довгополого, оскільки він має великий практичний досвід управління і консалтингу в більш ніж 40 проектах в ІТ-сфері.

Тренінги «Секрети успіху в технологічному бізнесі» та «Комерціалізація інновацій в технологічному бізнесі», які провів наш гість, мають на меті підвищити рівень знань у сфері технологічного бізнесу, пошук потенційних інвесторів та комерціалізацію наукових розробок. Доповідач нагадав присутнім про три важливі моменти у цій діяльності: добра і цікава ідея, шляхи її втілення та фінансування, і нарешті – пошук інвесторів. Він також розповів про патентування, комерціалізацію, участь приватних підприємств у реалізації та просуванні своїх винаходів на ринок.

Поради лектора дали слухачам сучасні знання щодо того, як працює технологічний бізнес, ролі науковців в екосистемі та інфраструктурі технологічного бізнесу, а також змогу отримати «дорожню карту», за якою можна успішно просувати свої розробки на ринку.

Наша довідка

Денис Довгополий – культова особистість в середовищі українських IT-бізнесменів. Закінчивши фізико-математичну школу, а згодом – факультет аерокосмічних систем Національного технічного університету «Київський політехнічний інститут», він з 1992 року займається підприємництвом та консалтингом. З 2005 року працює в галузі IT-стартапів і венчурних інвестицій, часто відвідує Кремнієву долину у США – світову колиску інновацій у сфері високих технологій. Він – співзасновник першого в Україні бізнес-інкубатора для стартапів GrowthUP, консультант із пошуку венчурних інвестицій для українських проектів, організатор багатьох IT- і стартап-конференцій. За словами авторитетних колег, Денис із тих людей, без яких українська стартап-індустрія не народилася б.


Фото тижневика «Аудиторія»

Денис Довгополий провів тренінги в Університеті