Катерина Винник, студентка ІГСН
Чемпіонат України зі спортивної аеробіки

14–16 квітня у Києві проходив Чемпіонат України зі спортивної аеробіки. Під час його змагань студенти-політехніки представили свій університет на гідному рівні.

Чемпіонат відбувався в спорткомплексі НТУУ «КПІ», в ньому взяло участь понад 360 спортсменів із 12 областей України. Учасників привітали президент Української федерації гімнастики Олександр Сухомлін і віце-президент Тетяна Пасічна. У збірну Львівської області входили студенти Львівської політехніки, зокрема під керівництвом Марти Мельничук виступили такі спортсмени: Роксолана Пиш’єва (ІКНІ), Олександра Рябоштан (ІКТА), Володимир Шалева (ІЕСК), Катерина Винник (ІГСН) та Вікторія Михайлова (випускниця ІКНІ).

Не зважаючи на дощову погоду, всі учасники мали гарний настрій та були налаштовані на боротьбу. Ще від ранку у залі панувала атмосфера змагань: тренери та судді дискутували між собою, давали настанови своїм підопічним, спортсмени ж готувалися до виступу – хтось бігав, хтось робив зачіску, а хтось намагався повторити вправу.

КПІ організував гарний прийом для всіх учасників змагань. Із нагоди відкриття Чемпіонату були влаштовані показові виступи найменших спортсменів. Після того, як вони представили красу, техніку та грацію, почалися змагання.

Команда Львівської політехніки продемонструвала свою майстерність, силу та артистизм у категоріях індивідуальні вправи (жін. й чол.), змішані пари та трійки. Завершилися змагання підведенням підсумків та оголошенням результатів. Олександра Рябоштан та Вікторія Михайлова поділили шосте місце (в категорії індивідуальні вправи, жінки), Володимир Шалева здобув в індивідуальних вправах серед чоловіків п’яте місце. В запеклій боротьбі серед змішаних пар Олександра і Володимир стали бронзовими призерами Чемпіонату та виконали норматив кандидата в майстри спорту. Трійка у складі О. Рябоштан, К. Винник та Р. Пиш’євої посіла четверте місце у своїй категорії.

Чемпіонат, безперечно, дав нам великий досвід, багато позитивних вражень та стимул до дальшої праці над собою. Такі заходи зближують команду, показують рівень майстерності, якого треба прагнути, дають більше наснаги для наступних тренувань. Тож із натхненням готуватимемося до нових випробувань!

Чемпіонат України зі спортивної аеробіки Чемпіонат України зі спортивної аеробіки