Катерина Гречин, тижневик «Аудиторія»
Стратегія екологічної безпеки України

В його роботі, який мав на меті поєднати теоретичні напрацювання науковців кафедри, інших навчальних закладів, наукових установ та організацій Львівщини, взяло участь понад 80 осіб, серед них – більше половини студентів третіх-п’ятих курсів (тези доповідей надруковані у збірнику матеріалів). Відкрив захід його модератор – завідувач кафедри цивільного права та процесу доцент Ігор Паньонко.

Пленарне засідання відкрив начальник управління екології та благоустрою Львівської міської ради Андрій Галушка. Він відзначив важливість і актуальність проведення такого заходу, а свою доповідь зосередив на роботі органів місцевого самоврядування у сфері забезпечення екологічної безпеки і охорони довкілля міста. В центрі уваги інших доповідачів були окремі аспекти інформаційного забезпечення природокористування, охорона довкілля під час збройних конфліктів, правові засади вирішення екологічних проблем Донбасу, соціально-економічні та правові засади функціонування біосферного резервату «Розточчя», організаційно-правове забезпечення екології тощо.

Під час роботи круглого столу працювало три секції. У двох із них теоретики і практики поділилися досвідом стосовно правових, соціально-економічних основ екологічної безпеки й обговорили проблеми і перспективи формування її стратегії. На третій секції студенти говорили про організаційно-правове забезпечення екологічної безпеки у країні і в місті, поділилися своїми науковими здобутками.

Учасники круглого столу ухвалили резолюцію, яку скерують в органи місцевого самоврядування й відповідний комітет Верховної Ради України.