Ірина Мартин, тижневик «Аудиторія»
фахівці з публічного управління та адміністрування

Під час обговорення перспектив публічного управління та адміністрування у сфері економічної конкуренції відбулося скайп-спілкування з народним депутатом Любомиром Зубачем, який вивчає питання державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування.

На засіданні круглого столу йшлося про децентралізацію, сприйняття громадськістю й управлінцями того, як вона повинна відбуватися. Значну увагу учасники зібрання приділили обговоренню питання, яким на сьогодні повинен бути управлінець, адже захід цей приурочений 10-річчю підготовки фахівців з управління у сфері економічної конкуренції на базі кафедри теоретичної та прикладної економіки. Дискусію присутніх викликала репліка начальника управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій Львівської міськради Ольги Сивак про те, що випускники вишів приходять на роботу без відповідної підготовки і їм доводиться багато знань набувати вже безпосередньо на практиці.

Заступник голови Облдержадміністрації Юрій Підлісний наголосив на важливості конкурентного середовища у сфері публічного адміністрування, а також запропонував студентам Політехніки стажуватися в органах влади. На важливості питання адміністративно-територіальної реформи наголосив заступник голови Обласної ради Володимир Гірняк.

Учасники круглого столу говорили про вимоги суспільства до держслужбовця, проблеми формування та реалізації кадрової політики органів влади, місцевого самоврядування, контрольно-наглядових органів.

Організатор заходу – кафедра теоретичної і прикладної економіки Інституту адміністрування та післядипломної освіти.

фахівці з публічного управління та адміністрування фахівці з публічного управління та адміністрування