Ректор Львівської політехніки
Герб Львівської політехніки

Шановні колеги журналісти – працівники редакції тижневика «Аудиторія», університетського Інтернет-сайту, викладачі та студенти кафедри журналістики та засобів масової комунікації Львівської політехніки! У день Вашого професійного свята, котре ми традиційно відзначаємо 6 червня, щиро вітаю Вас і зичу найголовніше – нести людям Правду!

Шановні колеги журналісти – працівники редакції тижневика «Аудиторія», університетського Інтернет-сайту, викладачі та студенти кафедри журналістики та засобів масової комунікації Львівської політехніки!

У день Вашого професійного свята, котре ми традиційно відзначаємо 6 червня, щиро вітаю Вас і зичу найголовніше – нести людям Правду!

Побутує така крилата фраза: «Краще одного разу запалити одну маленьку свічку, ніж весь час проклинати темряву». Видається, у цих словах втілюється визначальний сенс Вашої копіткої творчої праці. Праці із щоденного запалювання для своїх читачів, слухачів і глядачів світлого та благодатного правдивого інформаційного вогню. Завдяки йому дивовижно швидко скорочуються відстані між континентами і країнами, а головне – між людьми.

Про це слід повсякчас пам’ятати, усвідомлюючи своє професійне і громадянське покликання як четвертої гілки влади. Йдеться передусім про вивчення і формування громадської думки, налагодження постійної комунікації та зворотного зв’язку між державою і суспільством, утвердження в нашому спільному українському домі нетлінних демократичних цінностей.

Багато Ваших колег нині виконують важку й небезпечну, але вкрай потрібну журналістську місію на Сході нашої держави, де триває підступна й кривава братовбивча війна, розв’язана проросійськими сепаратистами та зовнішнім агресором. Вони доносять до нашого суспільства і всієї світової громадськості правду про подвиг українських воїнів – мужніх і відважних захисників рідної Батьківщини. Зрештою, цю характеристику можна з повним правом дати й нашим журналістам.

У цей день засвідчую Вам, шановні колеги, свою глибоку повагу та підтримку. Бажаю, щоб Ваше професійне зростання ніколи не зупинялося, а рівень доходів давав змогу працювати самовіддано і чесно!

Зичу Вам доброго здоров’я, всіх життєвих гараздів, творчого неспокою і гострого пера!


З повагою –
ректор Національного університету «Львівська політехніка»,
голова Ради ректорів Львівщини
професор Юрій Бобало