Кафедра фізичного виховання Львівської політехніки
змагання з танцювальної аеробіки

25 травня 2016 року в спорткомплексі Національного університету «Львівська політехніка» вже втретє відбулись традиційні змагання на Кубок ректора Львівської політехніки з танцювальної аеробіки. Цього разу за головний приз змагались аж 11 команд. Також у рамках змагань уперше було проведено конкурс «Міс шейпінг «Львівська політехніка – 2016», у якому взяли участь 20 конкурсанток.

У своїй промові на урочистому параді-відкритті ректор Національного університету «Львівська політехніка» професор Юрій Бобало зауважив, що танцювальна аеробіка набуває все більшої популярності в нашому виші, та побажав учасникам вдалих виступів.

Цього разу підготовка до змагань проходила ще більш ретельно і тривала півроку. Танцювальні напрямки відрізнялись надзвичайною різноманітністю: хореографія 20-х та 60-х років минулого сторіччя, індійські танці, українські хореографічні замальовки, степ-аеробіка, зумба та інші. Та й костюми для виступів цього року заслуговували на особливо схвальні відгуки. Приємно, що студентки поставились до змагань з усією відповідальністю.

Цікавим видався і конкурс на звання «Міс шейпінг «Львівська політехніка – 2016». Його учасницям необхідно було продемонструвати свої фізичні здібності й техніку виконання у комплексі вправ «табата» та представити обраний образ. Беручи до уваги підготовку конкурсанток та їхню креативність – завдання для суддів було доволі нелегким.

Своїми чудовими виступами свято прикрасили: колектив бального танцю «Грація» (керівник М. Лагойда), збірні Національного університету «Львівська політехніка» з командної та спортивної аеробіки (тренери О. Череповська, М. Мельничук) і ансамбль сучасного танцю «Карамель» (керівник А. Селезньова).

Під час підведення підсумків змагань ректор Ю.Я. Бобало звернув увагу на те, що рівень команд стає вищим, і побажав учасницям подальшого професійного зростання.

Отож, у підсумку, бронзові нагороди виборола команда «Бандерівки» із запальною українською композицією. На другому місті опинилась команда «Віджая», яка обрала для себе індійські мотиви. А чемпіонами змагань та володарями великого Кубка ректора Національного університету «Львівська політехніка» з танцювальної аеробіки стала команда «Драйв» із композицією «Відчайдушні домогосподарки», в основу якої була покладена хореографія 60-х років ХХ сторіччя (тренер команд – старший викладач кафедри фізичного виховання, суддя міжнародної категорії Олена Череповська).

Також під час виступів були відзначені особливо яскраві спортсменки: «Міс Артистизм» змагань стала Каріна Танасійчук, «Міс Чарівність» – Андріана Буній, «Міс Елегантність» – Марія Павельчук. Приз головного судді змагань отримала Ірина Калмикова.

У «шейпінг-марафоні» місця розподілились так: титул «Другої віце-міс» виборола Роксолана Тиліпська, «Першою віце – міс» стала Ірина Гринців, а корону і титул «Міс шейпінг «Львівська політехніка – 2016» отримала Антоніна Федик. Всі троє – представниці Інституту економіки і менеджменту.

Отож, свято завершились. А думки вже про наступний рік. За словами головного судді змагань Олени Череповської, опускати планку не можна. І цікаві ідеї вже є!..


Фоторепортаж прес-служби Національного університету «Львівська політехніка»

нагороди нагороди змагання з танцювальної аеробіки змагання з танцювальної аеробіки змагання з танцювальної аеробіки змагання з танцювальної аеробіки змагання з танцювальної аеробіки змагання з танцювальної аеробіки змагання з танцювальної аеробіки змагання з танцювальної аеробіки змагання з танцювальної аеробіки змагання з танцювальної аеробіки змагання з танцювальної аеробіки змагання з танцювальної аеробіки змагання з танцювальної аеробіки змагання з танцювальної аеробіки змагання з танцювальної аеробіки змагання з танцювальної аеробіки змагання з танцювальної аеробіки змагання з танцювальної аеробіки