МІОК Львівської політехніки
в парламенті

8 червня 2016 року команда Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» у складі директора Інституту Ірини Ключковської, наукового співробітника Оксани П’ятковської та молодшого наукового співробітника Юрія Марусика взяла участь у роботі Парламентських слухань на тему «Транскордонне співробітництво як чинник євроінтеграційних процесів України».

Працівники МІОКу активно долучилися до організації та проведення Парламентських слухань, провівши семінар з питань транскордонного співробітництва (7 квітня 2016 року), опрацювавши великий масив інформаційних матеріалів, склавши списки учасників та надавши свої пропозиції до Рекомендацій Парламентських слухань.

Ініціатором слухань виступила Оксана Юринець, голова підкомітету регіонального розвитку і транскордонного співробітництва між Україною та країнами ЄС Комітету з питань європейської інтеграції. Народний депутат наголосила на важливості комплексного підходу до поглиблення транскордонного співробітництва між Україною та країнами – членами ЄС. Подякувала працівникам МІОК за плідну співпрацю з комітетом Верховної Ради та конструктивні напрацювання, які лягли в основу ряду законодавчих актів, які вже прийняті в цьому парламенті.

У сесійній залі Верховної Ради України були присутні народні депутати України, представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, сусідніх держав та науковці.

Представники іноземних інституцій висловили занепокоєння тим, що органи місцевого самоврядування часто не виявляють бажання до співпраці з іноземними інвесторами, практика рейдерських захоплень залишається актуальною в Україні. Але наша держава та окремі державні структури повинні це виправити, а також активніше включатись у роботу численних європейських програм розвитку.

Оксана Юринець в парламенті Оксана Юринець