За матеріалами Освітнього порталу Львівщини
Герб Львівської політехніки

Нещодавно у Національному лісотехнічному університеті України відбулась міжнародна експертна зустріч «Розвиток дуальних освітніх програм підготовки фахівців у галузі прикладних наук: досвід Німеччини для університетської освіти в Україні».

Одним із експертів, що взяли участь у заході, був проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Національного університету «Львівська політехніка», Національний експерт з реформування вищої освіти Ю.М. Рашкевич.

Представники вищих навчальних закладів поділилися першим позитивним досвідом щодо впровадження елементів дуальної освіти та наголошували на тому, що в умовах автономії вишів подолання інертності є чи не основною запорукою успіху реформування навчального процесу. Представники бізнесу підкреслили свою готовність щодо співпраці та взаємодії в сфері освіти.

У рамках дискусії «Дуальна освіта: що слід зробити сьогодні заради кращої якості освіти завтра» учасниками було запропоновано створити консорціум ВНЗ та бізнесу з розвитку дуальної освіти. Актуальними проблемами, що потребують уваги та об’єднання зусиль, є розроблення механізмів кооперації бізнесу та вишу, підготовка наставників/тренерів, які реалізують навчальний процес на виробництві.