За матеріалами сайту «Студвей»
Герб Львівської політехніки

14 червня 2016 року всесвітньо відома компанія «QSQuacquarelliSymonds», що займається аналітикою вищої освіти, оприлюднила третій розширений звіт щодо рейтингу оцінювання університетів QS у європейських країнах, що розвиваються, і країнах Центральної Азії (QS University Rankings: EECA 2016). Цей звіт розробляли як авторитетне джерело, що надає інформацію про діяльність найбільш прогресивних університетів цього регіону.

За рейтингом оцінювання університетів QS для європейських країн, що розвиваються, і країн Центральної Азії обрали 200 найкращих університетів, серед яких 14 українських. Це означає, що цього року Україна змогла розширити свою присутність п’ятьма новими університетами.

У трійці лідерів рейтингу QS серед українських вищих навчальних закладів – Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут» та Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна. Національний університет «Львівська політехніка» – на сьомому місці.

Повні результати – на сайті організаторів