Ірина Мартин, тижневик «Аудиторія»
Герб Львівської політехніки

Викладачі кафедри органічної хімії побували у Києві на Міжнародному форумі Cosmetics Ukraine 2016, де налагодили співпрацю з потенційними роботодавцями.

Львівську політехніку у Києві представила професор кафедри органічної хімії Ольга Будішевська та доцент, заступник завідувача кафедри Юрій Панченко. Організувала захід асоціація «Парфумерія та косметика України», яка ставить собі за мету сприяти розвиткові парфумерно-косметичного виробництва та споживчого ринку України, підвищувати рівень довіри та прихильності споживачів до української парфумерно-косметичної продукції.

– Наш університет запросили недарма, адже маємо спеціальність «хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів». Зі Львова також були представники медуніверситету, де готують фармацевтів. Загалом у роботі форуму взяли участь делегати провідних вишів України, у яких навчаються майбутні фахівці парфумерно-косметичної галузі, – розповідає доцент Панченко.

На науково-практичній конференції форуму йшлося про проблеми та можливості для косметичної індустрії, технічний регламент на косметичну продукцію, косметичний ринок Східної Європи та України, діяли фахові дискусійні панелі тощо.

Багато потенційних роботодавців зацікавилися співпрацею з Львівською політехнікою. Вони не приховували своїх намірів у майбутньому запрошувати до себе на роботу випускників, які успішно зможуть працювати у косметичній галузі.

Під час форуму представники Львівської політехніки анонсували нову спеціалізацію, за якою на кафедрі органічної хімії з 2017 року готуватимуть бакалаврів. Йдеться про технологічну експертизу та безпеку харчової продукції.