Lviv it cluster
Герб Львівської політехніки

Компанія Cypress Semiconductor надасть 2 стипендії студентам бакалаврської програми «Інтернет речей» – нової навчальної програми Львівської політехніки. Всього абітурієнти матимуть можливість отримати п’ять стипендій, три з яких надає Lviv IT Cluster. Вони повністю відшкодують витрати на навчання.

За словами керівника відділу HR Cypress Semiconductor в Україні Ірини Романів, компанія профінансує навчання на програмі, бо вважає своїм пріоритетом впливати на розвиток ІТ-фахівців.

«Механізмами такого впливу є співпраця бізнесу із вищими навчальними закладами та його активна участь у створенні професійних освітніх програм, які б відповідали вимогам ринку. Бакалаврська програма «Інтернет речей» на базі Національного Університету «Львівська Політехніка» як раз створена для того, аби зблизити освіту і бізнес, а також підвищити привабливість професії інженера-розробника для випускників шкіл. Компанія Cypress брала участь у розробці програми, тому природнім було й рішення про виділення стипендій», – каже Ірина.

Щоб отримати стипендію, абітурієнт повинен скласти Зовнішнє тестування з профільного предмету (математика) мінімум на 185 балів та вдало пройти співбесіду. Також у процесі навчання середній бал стипендіата має становити не менше 90 балів. 

Нагадаємо, що бакалаврську програму «Інтернет речей» Львівська Політехніка запускає спільно з Lviv IT Cluster. Восени цього року вона прийме перших сто студентів.