Наталія Павлишин, тижневик «Аудиторія»
у таборі «Політехнік-3» відбувся XI Міжнародний пленер НСС

Упродовж тижня (з 22 до 28 серпня) у Навчально-оздоровчому таборі «Політехнік-3» Львівської політехніки (смт. Коблеве) відбувався XI міжнародний пленер Національного студентського союзу з питань студентського самоврядування, фізичного виховання та соціального захисту студентської молоді.

Обговорити питання, які сьогодні турбують молодь, з’їхалося 60 представників від органів студентського самоврядування 29 вишів із 16 областей України. Серед учасників заходу були також студентські лідери університетів, переміщених з тимчасово окупованих територій, зокрема з Донецького національного університету ім. В. Стуса, Донецького національного університету економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського, Донецького національного медичного університету ім. М. Горького.

Гостям заходу надійшло вітання від Міністерства молоді та спорту України, привітав їх також начальник Львівського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України, голова наглядової ради Національного студентського союзу Анатолій Ігнатович, побажавши плідної роботи, корисних контактів та нових високих здобутків, а президент Національного студентського союзу Юрій Темофійчук презентував досвід Національного студентського союзу у захисті прав студентів.

Кожен пленерний день був насичений різнотематичними тренінгами та обговореннями. Студентські лідери дізналися чимало цікавого про основи молодіжної журналістики, командотворення, підготовку грантових проектів, основи комунікації із мас-медіа, а також освоювали мистецтво публічного виступу, дискутували з організаторами проектів «Твоя країна», «Вишиваний шлях», «Мандри по-українськи».

Не менш насиченою була складова з популяризації здорового способу життя та фізичного виховання. Щоранку всі учасники пленеру робили ранкову зарядку та брали участь у практичних заняттях щодо правильного розподілу фізичного навантаження.

– Цей пленер дає можливість молодій людині розвинути нові вміння для майбутнього працевлаштування. З року в рік на такі пленери збирається найактивніша молодь із усієї України і, як свідчить вже досвід, значна частина цих людей в майбутньому рухають процеси розвитку країни. Також це вміле поєднання навчання і гарного відпочинку з чудовими краєвидами, – поділився враженнями учасник пленеру, аспірант Одеського державного екологічного університету Микола Бучко.