МІОК Львівської політехніки
обговорення проекту Концепції популяризації України у світі

8 вересня 2016 року Оксана П’ятковська, науковий співробітник Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка», взяла участь в обговоренні проекту Концепції популяризації України у світі та просування інтересів України у світовому інформаційному просторі, організованому Міністерством інформаційної політики України. До цього обговорення, окрім представників Міністерства, були залучені експерти, науковці, представники місцевих органів влади і громадськості з Києва, Чернігова, Львова, Полтави та Харкова.

За словами юриста Міністерства інформаційної політики Ірини Ющенко, до кінця вересня 2016 року Міністерство інформаційної політики та міжвідомча робоча група мають розробити і подати на розгляд Кабінету Міністрів проект Плану заходів щодо реалізації цієї Концепції. Реалізація Концепції розрахована до 2020 року.

Долучившись до обговорення, Оксана П’ятковська підкреслила роль діаспори як інструмента реалізації Концепції та зазначила, що підписання Меморандуму про співпрацю між Україною і Світовим Конгресом Українців, яке відбулося 24 серпня 2016 року, має стати одним із механізмів використання такого інструмента. «Сьогодні важливо не відкласти цей документ набік, а розробити План заходів для реалізації Меморандуму, який, вочевидь, мав би корелювати із Планом заходів реалізації Концепції», – зазначила вона.

Також Оксана П’ятковська наголосила на тому, що співпраця з діаспорою має бути взаємною, і тому потрібно висвітлювати в Україні роботу світового українства у ділянці поширення правдивої інформації про нашу державу та події на Сході.

Відеозапис експертної зустрічі