Прес-служба Львівської політехніки
Герб Львівської політехніки

У рамках авторського проекту Ірини Фаріон «Від книги до мети» в Національному університеті «Львівська політехніка» відбулася творча зустріч студентів і викладачів із відомими українськими письменниками-класиками: Надзвичайними та Повноважними послами України, лауреатами Шевченківської премії Дмитром Павличком та Юрієм Щербаком. Це зібрання відкрило новий, шостий сезон авторського проекту, що завоював широку популярність як серед львівських політехніків, так і серед громадського загалу міста Лева.

На зустрічі презентували мемуарно-публіцистичний твір Дмитра Павличка «Спогади» та новий роман Юрія Щербака «Зброя судного дня».

Щиру подяку гостям висловив шеф-редактор часопису «Універсум» Олег Романчук. Він згадав своє перше знайомство з письменниками і зачитав кредо Юрія Щербака – «Захищав і захищаю національні інтереси України», яке стало заголовком одного з чисел журналу і яке досі не втрачає актуальності.

Під час зустрічі студентці Львівської політехніки, переможниці Всеукраїнського конкурсу української мови імені Петра Яцика Наталії Козак було вручено грамоту і висловлено щиру подяку за її досягнення в оволодінні мовою.

Присутні мали змогу дізнатись про життєві шляхи обох гостей. Юрій Щербак, зокрема, розповів про своє становлення як українця, письменника, сценариста, політика, дипломата та вченого. Він гранично чітко визначив основну проблему нашого нинішнього літературного буття: це проблема перекладів вітчизняних авторів. На жаль, зараз немає перекладів сильних і важливих творів, які могли б донести до світу правду про Україну та українців.

Після завершення творчої зустрічі гості відповіли на численні запитання присутніх.