За матеріалами сайту Lviv.travel
Герб Львівської політехніки

24–25 вересня 2016 року у Львові вже вшосте пройдуть Дні європейської спадщини. Цього разу темою стали сади і парки Львова.

У заходах Днів європейської спадщини візьмуть участь працівники Інституту архітектури Національного університету «Львівська політехніка».

  • Виставка «Арнольд Рерінг – мистецтво і природа в урбаністичному розвитку Львова»
    Тривалість: 24 вересня – 15 жовтня
    Локація: клумба Рерінга на пл. Міцкевича
    Упорядник: кафедра містобудування Національного університету «Львівська політехніка»

У виставці висвітлена творчість Арнольда Рерінга (1840–1913) – відомого львівського ландшафтного архітектора, садівника й інспектора міських плантацій Львова. Під керівництвом Рерінга були спроектовані більшість зелених просторів Львова на зламі 19–20 ст. – Стрийський парк, Личаківський парк, Гетьманські вали (сучасний проспект Свободи), парк Залізна вода, сквери на площі Св. Юра та площі Галицькій тощо.

  • Лекція. Стрийський парк: минуле-сучасне-майбутнє
    Початок: 24 вересня, 12:00, 14:00
    Тривалість: 1 год.
    Зустріч у бібліотеці в Стрийському парку, вул. Уласа Самчука, 22
    Розповідає Володимир Дідик, арх., старший викладач кафедри містобудування Національного університету «Львівська політехніка»

Володимир Дідик є членом авторського колективу, який розробляв Генеральний план реконструкції Стрийського парку в 1981–1982 рр. та команди, яка працювала над схемою генерального плану реконструкції парку у 2009–2010 рр. Під час своєї лекції він презентуватиме фотографії парку з різних історичних періодів і розповість про його дослідження та етапи реконструкції.

  • Прогулянка. Камерне озеленення львівських будівель
    Початок: 24 вересня, 12:30
    Тривалість: 1 год.
    Зустріч біля клумби перед входом до головного корпусу НУ «Львівська політехніка»
    Розповідає Тетяна Казанцева, к.арх., доцент кафедри дизайну та основ архітектури Національного університету «Львівська політехніка»

Ідея міста-саду у Львові відобразилась у спорудженні районів віллової забудови з палісадниками; встановленні на балконах та підвіконниках будівель стильових підставок на квіти – жардиньєрок; поширенні вертикального озеленення фасадів. Прогулянка районом вулиць Чупринки-Коновальця дасть можливість реконструювати в уяві образ заквітчаного Львова ХІХ – І половини ХХ століть.

Усі заходи в рамках Днів європейської спадщини є безкоштовними і базуються на ініціативі людей, яким небайдужа історія їхнього міста. Кількість місць на більшість заходів обмежена. Реєстрація триватиме з 20 до 22 вересня на офіційному туристичному сайті Львова, а також з 10:00 до 18:00 за телефоном +38 067 37 07 854.