Ірина Мартин, тижневик «Аудиторія»
реклама

8 жовтня тижневику «Аудиторія» – 70. З цієї нагоди ми поцікавилися у студентів, чи читають вони свою газету. Якщо читають, то які теми їм найбільш цікаві, яких змін, на їхню думку, потребує «Аудиторія». У нечитачів газети запитали, що потрібно зробити, аби вони зацікавилися нею. А тих, хто нічого не знає про «Аудиторію», ніколи не тримав її в руках, ми запитали, якою, на їхню думку, повинна бути студентська газета.

Серед читачів відповіді були цікаві й доволі полярні – від «читаю все і все мені цікаво» до «лише гортаю, і то інколи, бо... не знаходжу для себе нічого привабливого». Однак якщо узагальнити, то студентів цікавлять публікації про життя їхніх ровесників, висвітлення проблем, з якими молодь зустрічається ледь не щодня. Хочеться їм легшого, молодіжного стилю, незаангажованості обтяжливими, на їхню думку, темами. Кілька респондентів висловили побажання: «щоб сторінки не були такі забиті текстом, щоб було більше фотографій, ілюстрацій і щоб верстка не була такою строгою».

А студенти, які нічого не знають про «Аудиторію», хотіли б, щоб студентська газета була для студентів, про студентів та їхнє життя, щоб основні теми стосувалися проблем, з якими живе студентство.

Це опитування редакція провела задля того, щоб знати, якого саме удосконалення бракує газеті, над чим працювати тим, хто її створює, аби «Аудиторія» була затребуваною серед іншого друкованого слова студентів Політехніки.

Павло Максимчук, студент другого курсу Інституту комп’ютерних технологій, автоматики та метрології:
«Мене цікавлять новини з ІТ-сфери»

«Аудиторію» постійно читає мій співмешканець по кімнаті у гуртожитку. Я ж тільки гортаю. Трапляється варта уваги інформація. Але загалом для себе знаходжу в газеті мало важливого і цікавого. А цікавлять мене новини з ІТ-сфери, актуальні події, що відбуваються в Україні, реформи і зміни в освіті й науці.

Святослав Оприско, студент третього курсу Інституту комп’ютерних технологій, автоматики та метрології:
«Бракує розважальної тематики»

Звичайно, що я з газетами не ношуся, щоб почитати їх на перерві – для цього маю інтернет. А ось у гуртожитку «Аудиторію» час до часу читаю. Всі сторінки мені там цікаві. Особливо ті, де висвітлюється студентське життя, заходи для студентів. Чого газеті бракує? Розважальної тематики. І кросвордів. Їх розв’язую швидко. Хотілося б, щоб було їх по два у кожному числі.

Аліна Бакун, студентка четвертого курсу Інституту права та психології:
«Хочеться бачити студентську творчість»

Оскільки я живу у гуртожитку, то завжди беру газету на охороні. Читаю постійно. Мені подобаються теми опитування. Цікаво читати думки студентів про ту чи іншу проблему. Ще люблю розв’язувати кросворди, сканворди. Добре те, що з газети можна дізнатися про всі культурні події. Мені це зручніше, ніж шукати в інтернеті. Не надто цікавлять публікації про історичні постаті. Натомість охоче читаю розповіді про студентів Політехніки, науковців. Ось не знаєш людини, яка має якісь здобутки – і прочитаєш про неї в газеті. На мою думку, в газеті бракує сторінки творчості студентів. Знаю багатьох, які пишуть оповідання, вірші, а не знають, куди це можуть принести.

Владислава Бабченко, студентка другого курсу Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій:
«Більше практичних порад»

Щотижня беру газету у гуртожитку. Читаю, коли маю час. Читаю не все. Лише те, що зацікавлює. Коли була «Весна політехніки», завжди читала про всі виступи. Тепер буде «Осінь...». Теж стежитиму за публікаціями про це. Мені цікаво загалом про студентське життя. Іноді у вас проскакує політика. На мою думку, це зайве у студентській газеті. Хотілося б бачити більше практичних порад для студентів – як вчитися, як поєднувати навчання і роботу, щоб все встигати тощо.

Прорекламуйте «Аудиторію»!

Студентській газеті «Аудиторія» 8 жовтня виповнюється 70 років! Долучіться до святкування – придумайте цікаву рекламу для нашого видання. Найкращі ідеї будуть опубліковані на сторінках тижневика, а переможці отримають гарні подарунки.

учасники опитування учасники опитування учасники опитування учасники опитування