Наталя Яценко, тижневик «Аудиторія»
Всеукраїнський баскетбольний турнір

Баскетболісти Львівської політехніки одні з перших розпочали спортивне святкування 200-ліття свого університету – 23–25 вересня відбувся Всеукраїнський баскетбольний турнір серед чоловіків, а 1–2 жовтня – серед жінок.

Баскетбольні традиції в Політехніці більш, ніж давні – в баскетбол у виші студенти грають понад століття. Представники чоловічої команди беруть участь у чемпіонатах вищої ліги, а жіночої – першої. Чемпіонати України, студентські турніри – баскетболісти-політехніки активні на різних ігрових рівнях. Проведення Всеукраїнського баскетбольного турніру «Кубок Політехніки» не є новим, але останній раз він через війну на сході та суспільні негаразди відбувався два роки тому. Ювілей університету сприяв його відновленню. І недарма – охочих узяти участь у ньому і повболівати за свою команду виявилося немало.

Кубок є перехідний. Але якщо якійсь із команд пощастить завоювати його три роки поспіль, то він перейде у її власність. Команда Львівської політехніки не раз ставала володарем Кубка, тож і цього року розраховувала на виграш. Окрім цього, політехніки разом із головним тренером, випускником Політехніки Ярославом Зубрицьким і його асистентом Анатолієм Заверікіним, сприймали змагання як своєрідну підготовку до Чемпіонату України 2016 – 2017 років серед команд вищої ліги.

Гра відбувалася по коловій системі. Всі суперники – «Хімік – 2» (з міста Южний Одеської області), «Тернопіль» (НЕУ, Тернопіль), «Говерла» (клубівська команда з Івано-Франківська) – були доволі сильні. Особливо виділялася серед них команда «Хімік – 2» – її гравці становлять резерв молодіжної збірної, вони тренуються на хорошій спортивній базі і є чемпіонами суперліги. Власне «Хімік – 2» і став переможцем турніру. Друге місце посіли хлопці з «Говерли». Молода команда Львівської політехніки (у її складі – багато першокурсників) стала третьою. Вирішальними у матчах були останні хвилини – до того гра відбувалася на рівних. Закрила турнірну таблицю команда «Тернопіль».

У Всеукраїнському баскетбольному турнірі серед жінок лідером було визнано команду Львівської політехніки. Дещо їй поступилася команда з Чернівців – вона друга. Нововолинськ і збірна Львівської області стали треті і четверті. Переможці отримали кубки, медалі, найкращі гравці – статуетки.

Кубок Всеукраїнський баскетбольний турнір Всеукраїнський баскетбольний турнір Всеукраїнський баскетбольний турнір