Група зв’язків з випускниками Львівської політехніки
Юлія Воробець

«Всім привіт! Мене звати Юлія Воробець, ще недавно я була студенткою Львівської політехніки, а сьогодні мене запросили на цю зустріч з вами, аби поділитися власним досвідом, цікавими думками, щоб ви отримали цінні поради та досягнули своєї мети у майбутній кар’єрі», – з такої приємної ностальгійної ноти розпочалася онлайн-зустріч зі студентами «За крок до роботи мрії: вдале резюме та успішна співбесіда».

Юлія (HR Marketing Specialist у BPO Nextdoor) у 2020 році завершила маґістратуру за спеціальністю «Міжнародна інформація», а свою кар’єру розпочала ще у 2018 році. Тоді, зізнається, поєднувати роботу з навчанням було доволі непросто. Сьогодні Юлія прокладає свій професійний шлях в компанії, яка займається аналізом та обробкою інформації: BPO Nextdoor співпрацює з такими країнами як США, Німеччина, Велика Британія. Тож, прекрасно розуміючи, як буває складно після завершення університету отримати роботу у зв’язку з конкуренцією, Юля радо погодилася розповісти, чому так важливо серйозно підготуватися до створення професійного резюме та як написати його так, щоб 100% потрапити на співбесіду?

На думку Юлії, резюме є формою самопрезентації, коли кожен з нас є певним її художником, а тому лише від нас залежить професійний автопортрет. Є певна структура, якою Юлія рекомендує не нехтувати (додані файли).

Одним з питань, яке найбільше цікавило студентів, було «Що робити коли немає попереднього досвіду роботи?». Як зазначила Юля, для студентів відсутність роботи – це доволі часта практика, і для того, аби сконцентруватися на тому, чого студент вже досяг, потрібно намалювати когнітивну карту, яка дозволить краще згадати усі свої результати. Студенти можуть подавати тут різноманітні практики, в яких брали участь, стажування, волонтерство, курси та загалом ті сфери, в яких вони почерпнули щось важливе для себе і отримали певні навики. Не варто розписувати кожен пункт на кілька аркушів, у вашій когнітивній карті важливі лише ключові факти. Також в цій структурі можна додавати якісь власні хобі та інтереси. Інсайдерська інформація від HR-а: дуже часто саме волонтерство дає зрозуміти рекрутерам, що Ви – хороший кандидат. Адже це завжди означає високий рівень спілкування з іншими людьми.

Не змогла Юля оминути також тему «Топ-5 фейлів при написанні резюме», зважаючи на досвід роботи в HR. Тож занотуйте собі, аби часом не втрапити в халепу.

  1. Селфі з пляжу залиште для соцмереж. Для резюме краще обрати найбільш відповідне фото: якісне, актуальне, без зайвого завантаженого фону.
  2. Відсутність структури – це твір на вільну тему, а не резюме.
  3. Багато води прибережіть для дипломної роботи. Якщо ви напишете 5 сторінок резюме: читати його ніхто не буде. Найбільш оптимальний варіант для вашого резюме – це 2 сторінки.
  4. «Не» з дієсловами пишеться окремо. Краще перечитайте своє резюме та подивіться, чи немає там граматичних і пунктуаційних помилок. Також можете надіслати резюме колезі для перевірки.
  5. Я у мами дизайнер. Так, наразі є велика кількість дизайнерських рішень, як подати своє резюме класно, але тут також важливо не переборщити. Дизайн – це завжди вдале рішення, адже, якщо він оригінальний, то запам’ятається, у разі, коли буде нагромадження, то втратиться суть.

І окремий особливий пункт: не обманюйте. Навіть, якщо така стратегія зіграє на початку, то довго ви на ній не зможете проїхати.

Група зв’язків з випускниками бажає усім знайти омріяну роботу, сподіваємося, наші поради стануть вам у пригоді.

Юлія Воробець Афіша заходу Юлія Воробець Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу