Прес-служба Львівської політехніки
Петро Столярчук

31 жовтня 78-му році раптово помер відомий український вчений-педагог, доктор технічних наук, професор, академік Міжнародної академії термоелектроніки, завідувач кафедри метрології, стандартизації та сертифікації Національного університету «Львівська політехніка», Заслужений діяч науки та техніки України, Відмінник освіти України Петро Гаврилович Столярчук.

Перестало битися серце талановитого і чуйного педагога, блискучого вченого, справжнього патріота України, мудрого наставника молоді, надійного й перевіреного товариша, котрий упродовж всієї своєї плідної трудової і науково-педагогічної діяльності був тісно пов’язаний із Львівською політехнікою.

Петро Гаврилович Столярчук народився 16 вересня 1939 року у селі Топорів на Львівщині. У 1968 році після закінчення Львівського політехнічного інституту працював на провідних інженерно-конструкторських посадах в НВО «Термоприлад». У подальшому на майже 35 років пов’язав своє життя з рідною Альма-матер: працював у Львівській політехніці старшим науковим співробітником, асистентом, старшим викладачем, доцентом, професором, а з 1995 року був незмінним завідувачем кафедри метрології, стандартизації та сертифікації.

Ця людина для багатьох знайомих і друзів уособлювала високу шляхетність і порядність, відданість справі й нестримний дух наукового пошуку. Він був мудрим і чуйним наставником для багатьох молодих науковців, відкритим і чесним у відстоюванні наукової істини.

Розроблені професором Столярчуком унікальні прилади широко використовують в ядерній енергетиці, у дослідженнях космічного простору та промисловості. Він – автор понад 350 науково-технічних праць, мав 38 авторських свідоцтв на винаходи і патенти, під його орудою захистили дисертації 15 кандидатів і 10 докторів наук.

Ректорат та профком працівників Національного університету «Львівська політехніка» поділяють скорботу і висловлюють глибоке співчуття родині та близьким нашого вірного й незабутнього побратима – професора Петра Столярчука – з приводу його передчасної кончини.

Світла пам’ять про покійного назавжди залишиться в наших серцях!


Ректорат і профком працівників
Національного університету «Львівська політехніка»