За матеріалами агенції «Гал-інфо»
Герб Львівської політехніки

Львівський обласний осередок ГО «Українська спілка інвалідів – УСІ» у партнерстві з «Svefi Academy», Швеція, реалізовують міжнародний освітній проект «2Inclusion», мета якого – опрацювання і впровадження в практику української моделі інклюзивного навчання незрячих школярів.

Як повідомила Оксана Потимко, керівник ГО «Українська спілка інвалідів – УСІ» та Ресурсного центру освітніх інформаційних технологій для осіб з особливими потребами Національного університету «Львівська політехніка», у рамках проекту упродовж 3 та 4 листопада відбудеться навчально-методична конференція «Організація інклюзивного навчання дітей з важкими порушеннями зору». Учасники конференції – завідувачі обласної, міських, районних психолого-медико-педагогічних консультацій області. Конференція проходитиме на базі Ресурсного центру освітніх інформаційних технологій для осіб з особливими потребами Львівської політехніки.

Розповідає Оксана Потимко:

– Під час конференції слухачів знайомитимуть з компонентами інклюзивної освіти дітей з повною втратою зору, методикою адаптації підручників відразу в трьох форматах, інноваційними методами облаштування робочого місця незрячих школярів 1–4 і 5–11 класів, застосуванням аудіодискрипції у навчальному процесі дітей з важкими порушеннями зору.

Всі учасники матимуть нагоду «спробувати» себе на місці незрячого учня й освоїти брайлівську машинку чи письмо брайлем за допомогою грифеля, ПК з мовним виводом, рельєфне малювання тощо.

Організатори конференції сподіваються, що подібні майстер-класи й ознайомлення консультантів ПМПК з новими технічними засобами, програмами і методиками навчання незрячих дітей дозволять допомогти не одній родині, яка виховує малят з важкими порушеннями зору.