Катерина Дзюбіна, кафедра ЗМД Львівської політехніки
на лекції

В межах співпраці з Українською асоціацією європейських студій на кафедрі зовнішньоекономічної та митної діяльності продовжує функціонувати секція «Європейська економіка». Спеціально для студентів кафедри, які навчаються за спеціалізаціями «Управління митною діяльністю» та «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності» інтерактивну лекцію провели заступник начальника Львівської митниці Державної фіскальної служби України, радник податкової та митної справи І рангу, кандидат економічних наук Тодощук А.В. та начальник організаційного відділу Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення Державної фіскальної служби України (м. Київ) Ватаманюк В.В.

Беручи до уваги свій багаторічний досвід діяльності у структурі митниці, Тодощук А.В. розповів про особливості структури та функціонування Львівської митниці, про основні напрямки реформування та розвитку міжнародної співпраці; про інноваційні технології в пунктах пропуску, а також про особливості митного оформлення об’єктів інтелектуальної власності. Ватаманюк В.В. висвітив особливості спеціалізованої підготовки працівників митних органів та проблеми кінологічного забезпечення діяльності митних органів. Також фахівці розповіли студентам про свій професійний шлях та відповіли на різноформатні запитання студентів. Тематика доповідей викликала жвавий інтерес аудиторії. Зокрема студентів цікавила особиста думка експертів щодо економічних наслідків ввезення в Україну автомобілів з іноземною реєстрацією, а також проблем пропускної здатності окремих пунктів пропуску.

Кафедра зовнішньоекономічної та митної діяльності висловлює подяку ДФСУ й особисто Тодощуку А.В. та Ватаманюку В.В. за здобуті практичні навички, високий рівень професійності, нові знання та співпрацю.

Довідка

З 2015 р. між кафедрою зовнішньоекономічної та митної діяльності Національного університету «Львівська політехніка» і Українською асоціацією європейських студій за сприянням Центру ім. Ж. Моне з європейських студій укладено Меморандум про співпрацю, на основі якого започатковано діяльність секції «Європейська економіка». Місією діяльності секції є прискорення імплементування євроінтеграційних процесів, європейських стандартів та цінностей у економіку України. Одним з напрямків діяльності секції є проведення циклу відкритих лекцій фахівцями – практиками.

Докладніше – на сторінці кафедри ЗМД у Фейсбук

Фото автора

на лекції на лекції на лекції на лекції на лекції на лекції на лекції на лекції на лекції на лекції на лекції на лекції на лекції на лекції