За матеріалами ЗІК
Герб Львівської політехніки

Знаковою постаттю для українства був і залишається Митрополит Української Греко-Католицької Церкви Андрей Шептицький. Його вчення та душпастирська праця є неоціненним вкладом у розбудову української державності, становлення українства як нації. 27 листопада 2016 року в актовій залі Львівського музею історії релігії відбулася урочиста академія «Митрополит Андрей Шептицький – український Мойсей».

Із вступним словом про Митрополита Андрея виступив Іван Паславський, к.філос.н., провідний науковий співробітник Інституту українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України, голова Світового Християнського Конгресу мирян УГКЦ в Україні.

Діяльність Митрополита Андрея Шептицького як натхненника і добродія національної культури і духу була представлена у доповіді Ростислава Гнідця, кандидата архітектури, доцента Національного університету «Львівська політехніка», заступника Голови Української греко-католицької спілки імені Андрея Шептицького.

До слова також були запрошені колишній депутат Верховної Ради України, перший Голова Світового Християнського Конгресу мирян УГКЦ в Україні Михайло Косів та знаний письменник, поет і громадський діяч, заступник директора Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Львівської політехніки Ігор Калинець.