Катерина Гречин, тижневик «Аудиторія»
на конференції «Інноваційні комп’ютерні технології у вищій школі»

У Львівській політехніці 22 – 24 листопада проходила VIIІ Науково-практична конференція «Інноваційні комп’ютерні технології у вищій школі», в якій взяли участь науковці і практики з Києва, Полтави, Харкова, Черкас і Львова, студенти університету споріднених спеціальностей.

Вступним словом її відкрив проректор з науково-педагогічної роботи університету професор Дмитро Федасюк.

Провідні науковці обмінялися досвідом боротьби з плагіатом, використання інтернет-сервісів у проектній навчальній діяльності студентів, автоматизації діяльності бібліотек вишів на основі пакету програм «Бібліограф», застосування 3D-технологій у підготовці рятувальників, інформаційно-інноваційних технологій, ефективності співпраці бізнесу і університетів, співпраці вишів з ІТ-компаніями, створення програмного забезпечення для інформатизації, класифікації електронних освітніх відеоресурсів, віртуальної навчальної платформи для слухачів проекту «Україна – Норвегія» та інше. Великий інтерес викликала спільна доповідь Харківського медінституту, Харківського університету радіоелектроніки і Ганноверського університету ім. Лейбніца (Німеччина). Науковці представили технологію навчання майбутніх хірургів: перед операцією складної патології вони можуть потренуватися з її реальним макетом, виготовленим за допомогою 3D-сканування хворого і роздруку цієї частини на 3D-принтері.

На думку Леоніда Озірковського, заступника голови організаційного комітету конференції, напрацювання, про які йшлося на заході, можна імплементувати і в Політехніці. Він вважає, що «завдяки цій конференції ми більше довідуємося про нові технології, тенденції, інформаційні інновації, які сприяють підвищенню якості навчання й мобільності студентів у час глобалізації освіти».

на конференції «Інноваційні комп’ютерні технології у вищій школі» на конференції «Інноваційні комп’ютерні технології у вищій школі» на конференції «Інноваційні комп’ютерні технології у вищій школі» на конференції «Інноваційні комп’ютерні технології у вищій школі» на конференції «Інноваційні комп’ютерні технології у вищій школі» на конференції «Інноваційні комп’ютерні технології у вищій школі» на конференції «Інноваційні комп’ютерні технології у вищій школі» на конференції «Інноваційні комп’ютерні технології у вищій школі» на конференції «Інноваційні комп’ютерні технології у вищій школі»