За матеріалами сайту «Український погляд»
Герб Львівської політехніки

7 грудня 2016 року на запрошення Національного університету «Львівська політехніка» Президент Світового Конґресу Українців (СКУ) Евген Чолій здійснив візит до Львова, де взяв участь у відзначенні 200-ліття цього провідного університету.

Президент СКУ зустрівся також з Єпископом-помічником Львівської архиєпархії Української греко-католицької церкви, головою Львівської обласної державної адміністрації, мером Львова, проректором Українського католицького університету (УКУ) й академічним директором Школи медичної реабілітації УКУ та виступив з лекцією про діяльність Світового Конґресу Українців перед студентами УКУ.

У рамках ювілейних заходів Національного університету «Львівська політехніка» Евген Чолій узяв участь у Подячному молебні в Соборі Святого Юра, виступив з вітальним словом на Урочистій академії у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької та обговорив подальшу співпрацю з ректором Львівської політехніки професором Юрієм Бобалом, якому вручив ікону Пресвятої Богоматері, та з директором Міжнародного інституту освіти, культури і зв’язків з діаспорою Іриною Ключковською.

– Нинішній візит до Львова підтвердив, що співпраця СКУ з Українською греко-католицькою церквою у Львові, Національним університетом «Львівська політехніка», керівництвом Львівщини та її громадянським суспільством стала ще міцнішою та запевнить ефективного втілення в життя наших спільних завдань щодо України та українського народу, – заявив Президент СКУ Евген Чолій.