Борис Козловський, прес-служба Львівської політехніки
збирання коштів на лікування пораненого воїна АТО – 19-річного Олександра Демиденка

13 грудня, у день Святого Андрія Первозванного, вестибюль студентської бібліотеки Львівської політехніки був заповнений стелажами зі смаколиками – солодощами домашньої випічки. Ці справжні витвори кондитерської майстерності працівниць обох університетських бібліотек стали основними лотами на ярмарку, організованому для збирання коштів на лікування пораненого воїна АТО – 19-річного Олександра Демиденка.

Ініціювала цей шляхетний захід працівниця відділу художньої літератури бібліотеки Наталія Баранова. Ідею гаряче підтримав директор Науково-технічної бібліотеки Львівської політехніки Андрій Андрухів.

Важкопоранений учасник АТО Олександр Демиденко зараз перебуває у Військовому лікувально-діагностичному центрі. Він сирота, і допомогти йому немає кому. Дізнавшись про це, львівські політехніки вирішили провести благодійний ярмарок, а зібрані кошти передати на лікування Олександра.

На відкритті ярмарку побував ректор Університету професор Юрій Бобало, який зазначив, що упродовж проведення антитерористичної операції на Сході країни на потреби воїнів і лікування поранених вже зібрано понад 2 мільйони гривень. Ректор, а з ним і присутні очільники навчально-наукових інститутів першими зробили благодійні внески та, окрім того, купили солодощі.

Цей захід активно підтримав університетський відділ інновацій і менеджменту, який очолює Олена Бобало. Виявляється, вона власноруч спекла чимало тістечок. До слова, займається цим із малечку, коли жила з батьками в гуртожитку і дуже полюбляла тістечка-кошики, які готувала сусідка пані Оля. Тоді мама купила донці формочки для випікання саме таких кремових тістечок.

Під час ярмарку відбувся ще один цікавий захід, який ініціювала доцент кафедри соціальних комунікацій та інформаційної діяльності Жанна Мина. Це невелика виставка творів випускника Інституту економіки і менеджменту Павла Кулика (позивний «Барклай»), який зараз боронить нашу країну на Донбасі. Він виявився здібним художником, і свої думки та емоції передає у численних малюнках. Крім цього, зробив інсталяцію – пробитий кулею прапор України, ящики з-під снарядів і набоїв. Тепле, зворушливе слово про малюнки та інсталяцію воїна промовила голова «Просвіти» Університету професор Христина Бурштинська.

збирання коштів на лікування пораненого воїна АТО – 19-річного Олександра Демиденка збирання коштів на лікування пораненого воїна АТО – 19-річного Олександра Демиденка збирання коштів на лікування пораненого воїна АТО – 19-річного Олександра Демиденка збирання коштів на лікування пораненого воїна АТО – 19-річного Олександра Демиденка збирання коштів на лікування пораненого воїна АТО – 19-річного Олександра Демиденка збирання коштів на лікування пораненого воїна АТО – 19-річного Олександра Демиденка збирання коштів на лікування пораненого воїна АТО – 19-річного Олександра Демиденка збирання коштів на лікування пораненого воїна АТО – 19-річного Олександра Демиденка збирання коштів на лікування пораненого воїна АТО – 19-річного Олександра Демиденка збирання коштів на лікування пораненого воїна АТО – 19-річного Олександра Демиденка збирання коштів на лікування пораненого воїна АТО – 19-річного Олександра Демиденка збирання коштів на лікування пораненого воїна АТО – 19-річного Олександра Демиденка збирання коштів на лікування пораненого воїна АТО – 19-річного Олександра Демиденка збирання коштів на лікування пораненого воїна АТО – 19-річного Олександра Демиденка збирання коштів на лікування пораненого воїна АТО – 19-річного Олександра Демиденка