Борис Козловський, прес-служба Львівської політехніки
політехніки прийшли у сиротинець із медом

Торік пасічники Львівської політехніки (а їх виявилося 40 осіб) перед Днем святого Миколая приходили у Львівський будинок дитини № 2 з медом зі свої пасік. Цього року завзятий пасічник, проректор з науково-педагогічної роботи Університету професор Дмитро Федасюк подав ідею: «А нумо, зробимо дарування меду сиротинцеві традиційним!..». Ідея припала до душі й іншим небайдужим бджолярам Університету.

Відтак напередодні улюбленого дитячого свята у сиротинець вдруге завітали львівські політехніки із солодким дарунком. Назбирали понад 13 літрів меду. Найбільше – пасічники Інституту комп’ютерних технологій, автоматики та метрології. Тому недивно, що у гості до дітей перед святом завітав і очільник структурного підрозділу професор Микола Микийчук. Він, до речі, передав сиротинцю найцінніший мед – лісовий. Долучилися до благодійної акції також професори Богдан Стадник та Володимир Ромака. Завідувачка кабінету стандартів Олександра Коваль – не пасічниця, зате передала для діток зв’язані власноруч пінетки. А ще діти отримали від колективу інституту 15 кілограмів мандаринів.

Чимало бджолярів є і в Інституті хімії та хімічних технологій. Найуспішніші – директор інституту професор Володимир Скорохода та доктор хімічних наук Йосип Ятчишин, а також доцент Василь Дулеба з кафедри хімічної інженерії. Долучилася до них інженер кафедри технології біологічно-активних сполук, фармації та біотехнології Оксана Іськів. Разом із чоловіком вони передали діжечку меду і для воїнів АТО.

Коментуючи цю благодійну акцію, проректор Дмитро Федасюк пожартував: «Наш мед інтелектуальний, бо він здебільшого від пасічників з науковими званнями – професорів та доцентів...». Але це не зовсім так. Серед дарувальників був і черговий сантехнік Університету Ігор Пугач, який має дві пасіки. Окрім того, він передав сиротинцю ялинкові прикраси, виготовлені з натурального воску.

Чому політехніки обрали саме цей Будинок дитини? Річ у тім, що автор цієї замітки багато років знає головного лікаря дитячого закладу Мирославу Павлик і твердо переконаний, що кожна крапелька меду дістанеться саме діткам.

політехніки прийшли у сиротинець із медом політехніки прийшли у сиротинець із медом політехніки прийшли у сиротинець із медом політехніки прийшли у сиротинець із медом політехніки прийшли у сиротинець із медом