МІОК Львівської політехніки
Оксана Альбі в Політехніці

Гостею Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» 19 грудня 2016 року була Оксана Альбі, українка, що живе в Ірландії й працює для України.

Фахівець в галузі комп’ютерних технологій, закінчивши один з найпрестижніших університетів світу Carnegie Mellon University, активно долучилася до українського руху в цій північній європейській країні, де сьогодні проживає майже 5 000 українців. Вона є секретарем «Асоціації українців у Республіці Ірландія» (АУРІ), яка надає всебічну підтримку представникам української спільноти, зокрема, у їх взаєминах з органами державної влади, неурядовими та громадськими організаціями, в питаннях збереження національної ідентичності та задоволення духовних потреб. Оксана Альбі також працює у групі «Irish supporters of Ukraine», є активною у товаристві «Євромайдан Ірландії». На рахунку Оксани – десятки корисних справ, волонтерська робота, поїздки в Україну , в нульову зону та на передову.

На зустрічі з Оксаною Альбі ми обговорили можливості співпраці з українськими громадами Ірландії у сфері освіти, перспективи долучення української школи до освітніх проектів МІОКу. Нам вдалося познайомити Оксану Альбі, як консультанта у галузі високих технологій, з фахівцями Інституту комп’ютерних технологій Львівської політехніки. Сподіваємося на співпрацю й у цій галузі.

Україна має свій золотий фонд – мільйони українців за кордоном, які безкорисливо, щиро й віддано працюють на нашу державу і є разом з нею і в час миру, і в час війни. Окрасою цього золотого запасу є Оксана Альбі, американка за громадянством, українка в душі і серці.

Оксана Альбі в Політехніці