За матеріалами сайту Львівської міської ради
Наталія Чухрай

Вперше у Львові відбудеться форум «Інноваційна весна», куди запрошують молодих науковців. Прийом проектів стартував і триватиме до 26 лютого. Кращі проекти будуть представлені на форумі, який відбудеться 23 травня цього року, й отримають можливість фінансування від провідних підприємців України та інших країн.

Про це на прес-конференції «У Львові презентують «Інноваційну весну», під час якої молоді науковці зможуть «продати» свої проекти інвесторам», яка відбулася 8 лютого у Львівській міській раді, розповіла Наталія Чухрай, проректор з наукової роботи Національного університету «Львівська політехніка»:

– Львів завжди славився науковим потенціалом, і кому, як, наприклад, не науковцям Львівської політехніки зокрема, взяти участь у форумі. У нас є багато молодих і досвідчених науковців, які мають серйозні результати не тільки національного рівня, але й світового. Але, на жаль, особливо в інженерії, є така проблема, що ті розробки запатентовані, але, оскільки потребують додаткових інвестицій на дослідні взірці, на доведення, на апробацію, їх називають так званими «долинами смерті». Вони осідають лише в головах науковців та наукових шафах. А потрібно, щоб працювали на користь економіки України загалом і зокрема Львова.

Тому надзвичайно важливо налагодити співпрацю між науковою спільнотою, конкретними науковими групами і бізнес-середовищем. І, власне, цей форум повинен дати поштовх створенню майданчика для реалізації наукових робіт. Я вірю, що він не буде разовим, а довготривалим. І спільними зусиллями ми зможемо допомогти нашій молоді реалізовувати свої ідеї.

Хочемо, щоб модно стало бути науковцем, винахідником, кваліфікованим інженером, технологом. Вірю, що «Інноваційна весна» у Львові стане цим першим поштовхом та початком системної роботи й допомоги науковцям.
 

Фото: Олександр Мазуренко