Божена Іваницька, кафедра ЖЗМК Львівської політехніки
Зустріч із Юрієм Романишином

17 лютого у студентів четвертого курсу Інституту права та психології Національного університету «Львівська політехніка» відбулася цікава і пізнавальна зустріч з керівником відділу періодичних видань імені Мар’яна та Іванни Коців Львівської національної наукової бібліотеки імені В. Стефаника, кандидатом історичних наук, доцентом Юрієм Романишином. Студенти дізналися, що особливе місце у фонді належить універсальній добірці українських газет, які друкувалися на теренах Західної України та поза її межами.

У сховищах відділу зберігаються газетні видання української еміграції США, Канади, Бразилії, Польщі, Німеччини, США. Фонд нараховує чималу кількість польської і німецької періодики ХІХ–ХХ століть, виданої національними мовами цих країн. У відділі є газети і журнали колишнього СРСР та «братніх соціалістичних країн», а також районні газети Львівської області, видані у радянські часи. Окрім цього у сховищах зберігаються мікрофільми (близько 200 назв) та понад 635 назв журналів, скопійованих на мікрофішах, фонд яких становить 25 000 мікрофіш. Серед них – переважно закордонні наукові журнали.

Зустріч із Юрієм Романишином рукопис Зустріч із Юрієм Романишином книга Зустріч із Юрієм Романишином Зустріч із Юрієм Романишином