Катерина Гречин, тижневик «Аудиторія»
на кафедру аналітичної хімії ІІХТ завітали десятикласники

Наприкінці робочого тижня на кафедру аналітичної хімії ІІХТ завітали десятикласники Львівської СЗШ № 48.

Спочатку школярі ознайомилися з головним корпусом, Музеєм історії університету, редакцією газети «Аудиторія», де їм вручили подарунки, а потім разом із вчителем хімії Тетяною Герболкою відвідали кафедру аналітичної хімії. Доцент кафедри Федір Цюпко коротко ознайомив школярів з лабораторіями, де вчаться студенти-хіміки, прочитав коротеньку лекцію про аналіз вмісту оцтової кислоти в аналізованій пробі й запропонував їм побути у ролі студентів, які виконують лабораторну роботу. Тож діти активно взялися до дії.

– Десятикласники ще стоять перед вибором свого майбутнього фаху, тож привела їх на кафедру, щоб ближче ознайомилися зі студентськими буднями, – говорить Тетяна Герболка. – Школа нині шукає нові форми навчання, їй катастрофічно бракує реактивів, тому даємо школярам упереваж теоретичні знання. Хотілося, щоб школярі власними очима побачили лабораторії і те, з чим працюють студенти, спробували власноруч зробити якісний аналіз, поспілкувалися з викладачами Політехніки. Маю надію, що хтось із них таки обере Політехніку, хоча вибір фаху – за ними.

– На мою думку, такі тренінги дуже корисні, оскільки дають можливість розширювати свій кругозір, – вважає десятикласник Віталій Сенько. – Під час таких акцій учень, який ніколи не любив хімії, може її полюбити, кардинально змінивши думку про неї. Я теж планую стати студентом Політехніки, але над фахом ще думаю.

На жаль, ні одному учневі не вдалося отримати правильну відповідь з лабораторної роботи, проте, на думку Федора Івановича, це не велика біда, бо навіть студенти досягають доброго результату далеко не з першого разу.

на кафедру аналітичної хімії ІІХТ завітали десятикласники на кафедру аналітичної хімії ІІХТ завітали десятикласники на кафедру аналітичної хімії ІІХТ завітали десятикласники на кафедру аналітичної хімії ІІХТ завітали десятикласники на кафедру аналітичної хімії ІІХТ завітали десятикласники на кафедру аналітичної хімії ІІХТ завітали десятикласники на кафедру аналітичної хімії ІІХТ завітали десятикласники