За матеріалами сайту Depo.Закарпаття
підписання угоди про співпрацю

29 березня 2017 року фахівці Інституту архітектури Національного університету «Львівська політехніка» та Мукачівська міськрада підписали угоду про співпрацю.

У місті вже розпочали роботу фахівці та студенти закладу. Вони насамперед маю провести науково-дослідну та проекту роботу з розробки брендбуку Мукачева, збереження та відновлення пам’яток архітектури, містобудівельних новацій і розвитку туристичного потенціалу міста.

Науковці візьмуться до розробки проектних пропозицій облаштування скверів та парків міста, зокрема й Меморіального парку, вивчатимуть історичну архітектурну спадщині доби Австро-Угорщини та Чехословацького періоду та можливості її відновлення. Загалом угоду підписано на 5 років, і попередні пропозиції науковці запропонують громаді міста влітку цього року.

– Наші фахівці долучатимуться до проектної роботи спрямованої на розробку брендбуку міста, проектів благоустрою парків, скверів, містобудівельних новацій, – резюмував директор Інституту архітектури Національного університету «Львівська політехніка» Богдан Черкес.