Наталія Павлишин, тижневик «Аудиторія»
Молодь готується до Великодня

Усі причетні до діяльності Центру студентського капеланства (ЦСК) ЛА УГКЦ повним ходом готуються до Великодніх свят. Для них це завжди цілий комплекс заходів, подій та обов’язково – поїздки на східну Україну, в Костянтинівку.

Приготування молоді до свят розпочалися ще два тижні тому: вони долучилися до щорічної акції «Благодійна верба», яку організовує Фундація Святого Миколая, і в підземеллі Гарнізонного храму свв. апп. Петра і Павла виготовляли композиції з вербових гілочок.

А минулого тижня два дні поспіль усі охочі – студенти, викладачі, діти – писали писанки в студентському гуртожитку № 11. Виготовити собі великодню писанку прийшло дуже багато молоді. Для них провели короткий відео майстер-клас і пояснили, що і як правильно робити, щоб усе вдалося. Робота кипіла, віск шкварчав, усі по-дитячому раділи писанкам і зафарбованим пальцям та дивувалися, як вдалося замалювати яйця в той чи той колір.

На сам Великдень біля Студентського храму Блаженного свщмч. Олексія Зарицького для парафіян та всіх охочих організують гаївки. Окремо великодні забави будуть і для студентів-політехніків – 25 квітня.

А наприкінці квітня молодь вирушить на схід із кількаденними заходами. Волонтери Центру студентського капеланства ретельно готуються до цієї поїздки, проходять своєрідні вишколи та майстер-класи.

– Ми їздимо в Костянтинівку регулярно, щоразу охоплюючи нові напрями та збільшуючи коло зацікавлених у нашій роботі. Маємо просвітницьку місію, а також хочемо розвіяти стереотип, який там побутує, що УГКЦ – це якась секта. Ми провадимо табори на базах шкіл та культурних спільнот. Тепер їхатимемо з циклом лекцій «Світло в Тобі» і «Світло в кожному з нас», які розраховані на дітей до п’ятнадцяти років. Це досить складна тема, тому доповнюватимемо її різними іграми, дискусіями. Хочемо більше уваги приділити саме катехизації: розповідатимемо про загальнолюдські принципи, про діла милосердя. Минулі рази ми вже з ними спілкувалися на різні теми й часто просто були вражені глибиною і зрілістю їхніх думок, баченням та розумінням тем, – розповіла працівниця ЦСК, магістрантка першого курсу ІГСН Наталка Гнип.

Реалізовувати задуми на сході допомагає молоді місцевий священик УГКЦ отець Віталій. Таким чином напрацьовуємо своєрідне підґрунтя для майбутнього. На місцевому рівні проводитимуть свято, пізнаватимуть традиції, водитимуть гаївки. Минулорічні такі заходи заохотили чимало учасників, тож і цього разу сподіваються, що бігатимуть «ременя», принаймні не менш завзято, ніж попереднього року.

Молодь готується до Великодня Молодь готується до Великодня Молодь готується до Великодня Молодь готується до Великодня Молодь готується до Великодня