За матеріалами сайту міста Львова
Герб Львівської політехніки

12 квітня, у всесвітній День авіації і космонавтики, благодійний Фонд Бориса Колеснікова підвів підсумки освітнього проекту «Авіатор 2017». Конкурс покликаний підтримати студентів технічних спеціальностей з усієї України та заохотити кращих із них поїздками на міжнародні профільні виставки до Франції та Великобританії.

Проект стартував у жовтні 2016-го і тривав півроку. Для участі в ньому зареєструвалися 6500 студентів із 44 вищих навчальних закладів України. Конкурсанти подолали п’ять етапів, серед яких були тести з теорії та історії авіації, точних наук і авіаційної англійської, а також креативні завдання від членів журі – розробка бізнес-плану і презентація власного інвестиційного проекту.

За словами організаторів, усі 250 конкурсантів, які дійшли до фіналу, гідні перемоги: вони креативні, амбітні, з задатками менеджерів і бізнесменів, прагнуть розвивати вітчизняну авіаційну галузь. Але перед експертним журі на чолі з легендарним авіаконструктором Дмитром Ківою стояло нелегке завдання визначити сто кращих студентів, які в червні поїдуть на Міжнародний авіасалон Ле Бурже до Франції.

– Цьогоріч організатори допустили до участі в конкурсі не тільки майбутніх авіаторів, але й студентів політехнічних вузів. Експеримент вдався і не тільки розширив географію проекту, але й надав йому новизни, привернув багато талановитих студентів, які тільки відкривають для себе великий світ авіації, – підкреслив Дмитро Ківа, голова журі проекту« Авіатор 2017».

Під час урочистої прес-конференції у Національному авіаційному університеті були названі переможці «Авіатора 2017» і нагороджені дипломами на поїздку в Париж від благодійного Фонду Бориса Колеснікова. Серед них – і студент Національного університету «Львівська політехніка» Роман Ганус.

20 червня сто переможців проекту вирушать до Франції, де проведуть чотири незабутні дні – їх очікує відвідання Ле Бурже, спілкування з однолітками з інших країн і кращими фахівцями світової авіаційної спільноти; там вони отримають безцінний досвід і знання, які застосують в Україні.