За матеріалами сайту ЛОДА
Герб Львівської політехніки

11 квітня у Львівській обласній державній адміністрації відбулася зустріч першого заступника голови ЛОДА Ростислава Замлинського та представників Торгово-промислової палати м. Ерфурта (Тюрингія), на якій говорили про напрями українсько-німецької співпраці, зокрема в освітній та економічній галузі.

Генеральний директор торгово-економічної палати у м. Ерфурта Геральд Груссер розповів про хороші відгуки про Львівщину як регіон для інвестування. Також наголосив на співробітництві Тюрингської торгово-промислової палати та навчальних закладів Львівщини на прикладі створення Німецько-Українського освітнього центру як структурного підрозділу Національного університету «Львівська політехніка».

– Реалізація цього проекту вже триває і в подальшому має хороші перспективи розвитку. До речі, це новий проект такого типу, що сприяє також інтегруванню України в Європу, – резюмував він.

Зазначимо, Німецько-Український освітній центр створили у грудні минулого року в межах угоди між Торгово-промисловою палатою м. Ерфурта і Національним університетом «Львівська політехніка» для співпраці в галузі освіти, проходження практики та забезпечення кваліфікованими кадрами. Основною його метою є вдосконалення системи підготовки фахівців, задоволення потреб підприємств України, включаючи спільні українсько-німецькі підприємства.