Катерина Гречин, тижневик «Аудиторія»
дискусія із представниками логістичного бізнесу

Напередодні професійного свята кафедра маркетингу і логістики ІНЕМ провела сесію практичних дискусій із представниками логістичного бізнесу, на яких ішлося про роль якості, інновації та професіоналізм у розвитку сучасної логістичної галузі.

На свято до політехніків завітали керівник Західного регіону компанії «Рабен Україна» (однієї з найкращих логістичних організацій в Україні) Ольга Печена, айчари Наталія Мацько й Оксана Гузар, керівник відділу продажу Катерина Крижановська й начальник управління адресного обслуговування операційного департаменту з компанії «MeestGroup» (займається вантажними перевезеннями та кур’єрськими доставками в Україні) Юрій Миронович. Представники бізнесу ознайомили працівників і студентів кафедри зі своїми компаніями, поділилися досвідом роботи, розповіли про новітні технології в логістиці.

Доцент кафедри, керівник секції «Логістика» Наталя Чорнописька розповіла про соціологічні й польові дослідження, у яких студенти змалювали портрет логістів: молоді люди, упереваж до 30 років, які роблять стрімку кар’єру, знають іноземну мову, мобільні, амбітні, гнучкі, керуються своїми інтересами й обіймають у компаніях керівні посади.

У рамках Дня логістики відбулася екскурсія на провідну компанію західної України «Galicia Greenery», що займається тепличним господарством. Охочі мали можливість подивитися, як, використовуючи новітні технології, компанія вирощує городину, довідатися про інноваційні логістичні підходи до організації постачання сировини та збуту готової продукції.

– Участь у такому заході беру вже вдруге, бо це гарна нагода обмінятися досвідом практикам і теоретикам, адже в логістиці зміни відбуваються дуже динамічно, – говорить Ольга Печена. – Крім цього, це можливість поспілкуватися з майбутніми потенційними працівниками. Наша компанія впроваджує в Україні прогресивний європейський досвід логістичної практики, тому зацікавлена у випускниках кафедри. У нас працюють випускники-логісти, двоє студентів упродовж двох років були на практиці. Студенти взяли активну участь у невеличкому практичному кейсі, подивилися, як на практиці можна використовувати свої знання.

– Відомі компанії «Raben Group», «GoodLogistic», «GTL» i «MeestGroup» – надійні бізнес-партнери кафедри, тож радо контактують із нами, запрошують на практику студентів, а згодом працевлаштовують їх у своїх компаніях, – додає очільник кафедри професор Євген Крикавський. – Ми раді їх бачити не лише на День логістики, адже мета в нас одна: підвищити рівень обізнаності в галузі логістики, поширити ці знання, уміння, зацікавленість серед студентів, що обов’язково позитивно вплине на економічні й бізнесові справи.

дискусія із представниками логістичного бізнесу дискусія із представниками логістичного бізнесу дискусія із представниками логістичного бізнесу дискусія із представниками логістичного бізнесу дискусія із представниками логістичного бізнесу