За матеріалами сайту «СВІТUA»
Герб Львівської політехніки

Майже півроку тривав конкурс «Видатні українці Канади», започаткований канадсько-українською освітньою громадською організацією Open World Learning. За цей час в ньому взяли участь понад 500 українських старшокласників та студентів зі всіх куточків країни. Визначення переможців проходило у кілька етапів, наразі дванадцять переможців вже готуються до незабутньої освітньої подорожі до Канади.

Для участі в конкурсі, який було присвячено 125-річчю перших українських поселень в Канаді та 150-річчю Незалежності Канади, учасникам необхідно було представити власний відеосюжет про долю одного з видатних українців, який зробив вагомий внесок у життя та розвиток країни кленового листа.

Серед учасників обрано дванадцять переможців, які нагороджені головним призом – поїздкою до Канади з метою вивчення англійської мови та знайомства з канадським суспільством і представниками української діаспори в червні 2017 року.

Одним із переможців став молодий львів’янин, студент ІІІ курсу Національного університету «Львівська політехніка» Назарій Держило, відомий в Україні з часів Революції Гідності. Герой його конкурсної історії – Олег Антонишин.

Назарій Держило: Майдан назавжди змінив життя

– Так склалися життєві обставини, що на Майдані Незалежності у Києві 6 лютого 2014 року я отримав важке поранення внаслідок вибуху в Будинку Профспілок: втратив одне око, отримав термічні опіки другого ока, відкриту черепно-мозкову травму. З Божої ласки та за допомоги добрих людей я одужав. Майстерно проведені Олегом Антонишиним реконструкції та пластики повернули мені обличчя, що вселило в мене твердий намір міцно стати на ноги й досягти успіху.

Після завершення навчання в Національному університеті «Львівська політехніка» я хочу продовжити освіту за кордоном: освоювати інноваційну та перспективну технологію видобутку сланцевого газу, бо це – вірний шлях до здобуття фактичної економічної та політичної незалежності України. Раніше я не дуже замислювався про майбутнє, але тепер розумію, що для досягнення успіху необхідні знання та досвід. Відповідно, вивчення англійської мови дозволить мені стати висококваліфікованим фахівцем та бути корисним своїй державі.