Катерина Гречин, тижневик «Аудиторія»
на конференції

У Національному університеті «Львівська політехніка» наприкінці травня – початку червня відбулася низка наукових конференцій.

На вшанування пам’яті професора Юрія Панейка кафедра історії держави та права Інституту права і психології провадила VI Всеукраїнську науково-теоретичну інтернет-конференцію «Місцева влада й самоврядування в Україні та державах світу: історія та сучасність (аспекти права)». Головна тема дискусій науково-педагогічних працівників вишів, аспірантів, здобувачів наукових ступенів, студентів старших курсів та юристів-практиків – місцева влада й самоврядування, їх історико-правові дослідження, організація, особливості, правові засади тощо. Учасники конференції поділилися світовим і вітчизняним досвідом, шукали спільні точки дотику, адже це питання турбує нині багатьох.
 

Кафедра захисту інформації ІКТА провела VI Міжнародну науково-технічну конференцію «Захист інформації і безпека інформаційних систем». Науковці обмінялися досвідом та ідеями різних наукових шкіл (українських і зарубіжних), дискутували щодо стимулювання творчої фахової діяльності молодих науковців. А також ішлося про створення сприятливих умов для того, щоб українські науковці могли донести до міжнародної наукової спільноти результати своєї роботи, ознайомитися з авторами оригінальних (не опублікованих раніше) досліджень у галузі керування інформаційною безпекою, захисту інформації в інформаційно-комунікаційних системах, технічного захисту інформації тощо.

На конференції вперше було створено секцію «Захист інформації в кібер-фізичних системах», під час роботи якої її учасники досліджували особливості та проблематику методів і засобів захисту інформації в багаторівневих кібер-фізичних системах.
 

Від 29 травня до 2 червня тривала V Міжнародна наукова конференція «Оксидні матеріали електронної техніки: отримання, властивості, застосування» (OMEE-2017). Її організатори – ІTРЕ, Інститут фізики Польської академії наук (ПАН), Представництво ПАН у Києві, НВП «Карат», за фінансової підтримки молодих науковців Міжнародного центру дифракційних даних (США). До Львова приїхали фізики, хіміки, кристалографи, матеріалознавці, інженери та технологи з різних областей України, багатьох країн Європи, США, Бразилії, Південної Кореї, Ірану й інших держав.

На думку декана повної вищої освіти ІТРЕ професора Сергія Убізського, «окрім традиційних застосувань оксидних матеріалів у квантота оптоелектроніці, детекторах радіації та інших, доповіді відомих науковців на конференції свідчать про зростаючі перспективи нових застосувань оксидів, зокрема в енергетиці, біомедичних технологіях, новітніх пристроях спінтроніки тощо. Приємно, що й українські науковці з Києва, Харкова, Дніпра, Івано-Франківська, Львова мали не лише цікаві доповіді, а й ознайомили зі своїми результатами зарубіжних гостей, налагодили нові наукові контакти або й навіть знайшли партнерів для майбутньої співпраці».

Cтатті за матеріалами доповідей буде опубліковано в журналі Acta Physica Polonica A, який індексується у Web of Science та Scopus.

V Міжнародна наукова конференція «Оксидні матеріали електронної техніки: отримання, властивості, застосування» (OMEE-2017) V Міжнародна наукова конференція «Оксидні матеріали електронної техніки: отримання, властивості, застосування» (OMEE-2017) V Міжнародна наукова конференція «Оксидні матеріали електронної техніки: отримання, властивості, застосування» (OMEE-2017)