Академічна гімназія Львівської політехніки
гімназисти

З 1990-х років Європейський центр об’єднання, що розташований у селі Крайзау, провінція Сілезія, виконує функцію примирення та об’єднання для спільного європейського майбутнього двох народів – поляків та німців. Віднедавна ця організація розпочала співпрацю також і з українцями задля їхньої інтеграції в європейське сьогодення.

5 червня 2017 року реалізовано черговий проект, у якому молоді представники трьох міст – польського Вроцлава, німецького Лагнена та українського Львова – зустрілись для знайомства з культурою одне одного, співпраці та європейської інтеграції. Львів представляла академічна гімназія при Національному університеті «Львівська політехніка».

В ході зустрічі підлітки знайомились між собою, переймали певні культурні особливості одне одного, вивчали мови своїх колег, проходили різноманітні тренінги, а також знайомилися з багатовіковою історією Крайзау, яке у ХХ столітті стало центром спротиву нацистській владі.

Завдяки участі у цьому проекті львівські гімназисти здобули багато нових знайомств і з користю провели час. Львівська академічна гімназія сподівається на подальшу співпрацю з Європейським центром об’єднання у спільних майбутніх проектах.