Богдан Чепіжак, Вікторія Микитчак, Юлія Рябічіна, ІНЕМ
навчання в «Літній школі’2017» у Познані

На нашу кафедру маркетингу й логістики надійшло запрошення з Познанського політехнічного університету для студентів старших курсів для тижневого навчання в «Літній школі’2017».

Організатором та координатором була магістр інженерії Ірена Павлишин – викладач факультету Інженерії управління Познанської політехніки. Патронат заходу забезпечили декан факультету професор Магдалена Вірвіцька та завкафедри управління виробництвом та логістики професор Марек Ферч.

Отож, серед нас виявилось 10 ентузіастів, які радісно погодилися на таку пропозицію, адже зайвих знань і досвіду не буває. Очолювала загін відважних і спраглих до нових знань надзвичайно розумна, талановита і просто вродлива жінка Анна Ярославівна Дмитрів (доцент кафедри маркетингу і логістики). Ми практично не знали один одного до поїздки, маємо різні захоплення та цілі, але це не завадило нам пізнавально і весело провести час у Познані.

Одразу по приїзді наш перший день видався насиченим, виснажливим, але найзахопливішим. Почалось усе з квесту по Познані. Це була чудова можливість познайомитися з прекрасним містом та, звичайно, із польськими студентами. Середній кілометраж, який кожна команда пробігла, склав приблизно 15 км, але воно вартувало того. Дощ, навіть злива, невгамовний вітер, грім і блискавка – ніщо не завадило такому сильному духові суперництва, який ми відчули. Під час квесту студенти мали розв’язати завдання з логістики, завдання польських студентів – здогадатися зі слів українських представників, де саме розміщено наступну локацію. Уперше потрапили на Ювеналію – день студента, який, виявляється, святкують кілька разів на рік, що може затягнутись і стати «тижнем студента».

Протягом літньої школи студенти мали надзвичайно цікаві практичні заняття, де у формі гри вивчали логістичні процеси. Ми побудували повний цикл виробництва велосипедів та ліжок і за допомогою конструкторів Lego випробували його на практиці. За допомогою 3D програми FlexSim споруджували склад для товарів, а також брали участь у грі «ідеальне виробництво», де мета – виготовити зазначену кількість товарів за певний період часу (виграти було непросто).

Щодня, крім навчального процесу, нам показували конкретні приклади виробництв та важливість логістики у провадженні бізнесу. Ми відвідали компанії з виробництва пива Lech, фабрику косметичних засобів Nivea й побачили, як виготовляють автобуси і трамваї на заводі Solaris.

Хочемо подякувати організаторам за надання можливості відвідати Познань, отримати практичні навички у сфері логістики й маркетингу і просто цікаво провести час із нашими новими друзями.

навчання в «Літній школі’2017» у Познані навчання в «Літній школі’2017» у Познані навчання в «Літній школі’2017» у Познані навчання в «Літній школі’2017» у Познані навчання в «Літній школі’2017» у Познані навчання в «Літній школі’2017» у Познані навчання в «Літній школі’2017» у Познані