За матеріалами агенції «Гал-інфо»
скульптура двох поклінних ангелів зі сходів костелу Святого Антонія з Падуї у Львові XVII ст

На кафедрі реставрації архітектурної і мистецької спадщини Інституту архітектури Національного університету «Львівська політехніка» завершили роботу над фігурами двох поклінних ангелів зі сходів костелу Святого Антонія з Падуї у Львові XVII ст. Про це в коментарі Гал-інфо розповів кандидат історичних наук, асистент кафедри РАМС Віктор Мельник.

Фігури двох поклінних ангелів були розміщені по обидва боки від центральної скульптури Непорочного Зачаття Діви Марії на сходах римо-католицького храму святого Антонія Падуанського (вул. Личаківська, 49а), який є пам’яткою барокової архітектури.

За словами науковця, скульптури привезли на реставрацію у жахливому стані.

– Скульптури ангелів не мали рук, не мали голів, не мали крил. Були сильно понищені радянською владою, яка їх скинула зі сходів. Шансів на їхнє відновлення та повернення при тій владі взагалі не було. Відновлення стало можливим завдяки співпраці кафедри з релігійною громадою. Над скульптурами працювали два студенти упродовж двох років. Вони практично зробили відновлення втрачених елементів та розчистили скульптури, – розповів Віктор Мельник.

Наразі невідомо, хто автор цих скульптур. Припускають, що це Себастьян Фесінґер, який був автором скульптури Матері Божої Непорочного Зачаття.
 

Фото: Олена Ляхович