Львівський ІТ Кластер
студенти

12 липня в Україні розпочинається вступна кампанія у вищі навчальні заклади. Для тих, хто цікавиться комп’ютерами та інформаційними технологіями, Львівський ІТ Кластер підібрав найпрогресивніші інноваційні ІТ-програми навчання у львівських університетах, зокрема в Національному університеті «Львівська політехніка».

Інтернет речей (ІоТ)

Львівська політехніка, Інститут комп’ютерних технологій автоматики та метрології (ІКТА), кафедра комп’ютеризованих систем автоматики, спеціальність «Комп’ютерні науки» (№ 122), освітня програма (спеціалізація) «Системна інженерія (Iнтернет речей)».

Бакалаврська програма «Інтернет речей» (ІоТ) – це перша інноваційна програма, яку розробляли академіки спільно з ІТ-експертами за підтримки Львівського ІТ Кластеру. ІоТ запустили у 2016 році, і на цій програмі вже успішно навчаються більше 50 студентів. Інтернет речей (Internet of Things) – це галузь, яка займається розробкою побутових пристроїв, так званих «розумних речей», які з під’єднанням до Інтернету отримують більше можливостей та функцій. Студенти програми, окрім програмування, математики, фізики, електроніки та електротехніки, вивчають також як створювати та презентувати власні проекти і як працювати в командах. З вересня на програмі ІоТ запрацює власна лабораторія ІоТ Lab, де студенти матимуть змогу самотужки створювати власні пристрої та «розумні» речі.

Більше інформації – на сайті програми та на Facebook-сторінці програми.

Системи штучного інтелекту (Artificial Intelligence)

Львівська політехніка, Інститут комп’ютерних наук та інформаційних технологій (ІКНІ), кафедра систем штучного інтелекту, спеціальність «Комп’ютерні науки» (№ 122), освітня програма (спеціалізація) «Комп’ютерні науки».

«Системи штучного інтелекту» – нова програма Львівського ІТ Кластеру та Львівської політехніки, яка стартує у вересні цього року. Штучний інтелект – це розділ комп’ютерної науки, де комп’ютер навчають думати за принципом людського мозку, тобто мислити, розпізнавати та самонавчатись. Студентам програми АІ пропонують інноваційні предмети, серед яких – людино-машинна взаємодія, машинне навчання, візуалізація даних, основи робототехніки тощо.

Докладніше – на сайті програми та на Facebook-сторінці програми.