Тижневик «Аудиторія»
спецвипуск тижневика «Аудиторія»

Заснована 200 років тому Львівська політехніка невпинно плекає вітчизняну технічну еліту, розвиває і примножує багаті наукові та освітянські традиції, посідаючи гідне місце серед найавторитетніших вищих навчальних закладів нашої держави. Це – найстаріша у Східній Європі та Україні вища академічна технічна школа.

Львівська політехніка завжди себе ідентифікувала як повноцінний європейський університет. Тут працювали світила європейської та світової науки, видатні вчені-фундатори відомих у світі наукових шкіл і напрямів.

Національний університет «Львівська політехніка» за різноманітними міжнародними освітніми рейтингами постійно входить до чільної п’ятірки найкращих українських вищих навчальних закладів. І ще один промовистий факт: за результатами вступних кампаній останніх років Львівська політехніка стала одним із перших серед усіх українських ВНЗ за кількістю поданих заяв вступників.

З року в рік ми невпинно розширюємо міжнародну співпрацю. Львівська політехніка є членом цілої низки міжнародних університетських та студентських асоціацій, зокрема Європейської асоціації університетів (EUA), Асоціації університетів Карпатського регіону, Альянсу університетів за демократію, Асоціації обміну студентами для освоєння технічного досвіду IAESTE. Укладено понад 100 угод із зарубіжними вищими навчальними закладами та науковими установами щодо спільних наукових досліджень та обміну студентами і викладачами.

Дбає Львівська політехніка і про повноцінне працевлаштування своїх вихованців: тут щорічно проводять цілу низку традиційних ярмарків кар’єри, регулярні зустрічі із потенційними роботодавцями.

Останнім часом значно оновлено матеріально-технічну базу та соціальну інфраструктуру. До послуг студентів – 17 гуртожитків, поліклініка, лікарня, санаторій-профілакторій, понад 40 навчальних корпусів, комп’ютерні класи, інтернет-ресурс, науково-технічна бібліотека, стадіон і два навчально-спортивні корпуси з дев’ятьма спеціалізованими залами, басейном, лижною базою, літньою спортивною зоною та стрілецьким тиром.

Університет має унікальний відпочинковий комплекс. Зокрема, чотири навчально-оздоровчі табори: в Турківському районі (село Розлуч), в Миколаївській області (селище Коблеве), у Карпатах (селище Славське) та в селі Зозулі Золочівського району Львівської області.

Університет упродовж останніх 5 років – серед найкращих вишів України ІІІ–ІV рівнів акредитації.

У спеціальному випуску тижневика «Аудиторія» – вся необхідна для вступників інформація.

хол Політехніки