За матеріалами газети «Дзеркало тижня»
рейтинг World University Rankings

П’ять українських університетів потрапили до списку найкращих вишів світу за рейтингом World University Rankings 2018 британського видання Times Higher Education.

Київський національний університет імені Тараса Шевченка розташований у рейтингу в категорії з 801 по 1000 місце.

Львівський національний університет імені Івана Франка, Національний університет «Львівська політехніка», Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» та Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна перебувають у категорії 1001+.

Перші місця рейтингу посідають британські Оксфорд і Кембридж. Далі йдуть американські Каліфорнійський технологічний інститут, Стенфорд і Массачуссетский технологічний інститут.

У рейтингу враховують 13 критеріїв. Основними показниками є міжнародна студентська та викладацька мобільність, кількість міжнародних стипендіальних програм, рівень наукових досліджень, внесок в інновації, цитованість наукових статей, рівень освітніх послуг тощо, а також кількість студентів загалом і студентів з інших країн, співвідношення персоналу та співвідношення в ньому чоловіків і жінок..

У 2016 році в рейтингу World University Rankings від Times Higher Education було чотири українських університети, зокрема й Національний університет «Львівська політехніка».

World University Rankings 2018

рейтинг World University Rankings 2018 рейтинг World University Rankings 2018