За матеріалами порталу «Освіта Львівщини»
Фото із заходу

Майже три десятки учнівських ідей презентували в межах конкурсу «Стартап Батяри», який відбувся у Tech StartUp School Національного університету «Львівська політехніка». Конкурс розрахований на тих, хто має цікаву ідею і хоче реалізувати її зі шкільної та студентської парти.

Проєкти дітей стосувалися різних сфер: систем дистанційного навчання, покращення дорожньої інфраструктури, виявлення боєприпасів, пристроїв для безшумного закривання дверей, наукових ігор для дошкільнят тощо. Оцінку стартапів здійснювало журі, до складу якого ввійшли бізнесмени, програмісти, науковці, управлінці. Критеріями оцінки стартапів були, перш за все, новизна ідеї, її соціальна значущість, можливість монетизації та інші.

– Дуже приємно, що ми нарешті змогли повернутись до очного режиму зустрічей, адже для винахідників дуже важливими є спілкування, обмін досвідом та обговорення своїх ідей. Тішить також, що вдалось об’єднати різні організації під крилом цього проєкту. Це дає можливість розвивати наші ідеї, створювати нові наукові простори. Не тільки ми зі свого боку форсуємо різні перешкоди, ми також бачимо ініціативність дітей, батьків та вчителів, і це дуже важливо для спільного успіху, – наголосив керівник Tech StartUp School Назар Подольчак.

Переможці конкурсу будуть нагороджені цінними подарунками та отримають можливість навчатися у стартап-школі Львівської політехніки.

Докладніше – на порталі «Освіта Львівщини».

Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу